keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Tanjan kouluvalmennus

Hurautimme tosiaan nyt illalla Virpiniemeen kohti Tanjan kouluvalmennusta. Ajelimme matkan n.20 minuutissa, jonka jälkeen pysäytimme auton asvaltti parkkipaikalle.
Purimme tamman ja laitoimme sen treenikuntoon. Hyppäsin koulusatulaan ja lähdin kävelemään kentälle. Verkkasin itsenäisesti, jonka jälkeen Tanja otti meidät silmiensä alle.
Ensimmäiseksi tein kaikissa askellajeissa vain niin, että kävelin rataa uraa pitkin suoralla, rauhallisella ja pyöreällä hevosella. Kun saimme tamman tasaiseksi edestä kaikissa askellajeissa suoralla niin aloimme tulemaan rataa.
Oli aivan ihana olla Tanjan rääkättävänä pitkästä aikaa, oli oikein ihana kun joutui junttaamaan joitain kohtia monta kertaa uudestaan ja uudestaan, aivan niinkuin Papunkin kanssa. Teki niin hyvää!


Tanja laittoi mut istumaan todella takakenoon, jotta pystyin paremmin istumaan kunnon ravissa sekä saimme Ranakin käyttämään kroppaansa kunnolla. Kun kunnon ravi löytyi, niin meiltä lähti upeat keskiravit ja keskilaukat! Tanja kehui hurjasti juuri nuita keskiaskellajeja, sekä käyntiä joka tammalla on tosi vahva.
Super tamma <3


Ravissa mun pitää suoralla laskea rytmiä, ettei se kiihdy sekä olla tarkkana Ranan suoruuden kanssa. Volteilla mun pitää taas ratsastaa ravia eteen eikä ylitaivuttaa. 
Keskiraveissa vain rennosti, ilman kiirettä. 
Mua rupeaa aina naurattaan vaan niissä keskiraveissa kun Rana lähtee lisäämään kunnolla, tunnen itteni niin pikkutytöksi siellä kyytillä. Se on niin hieno fiilis kun hevonen lähtee joka lihastaan käyttäen korkeaan keskiraviin. Ei sellaseen ponitikutukseen vaan oikeasti kunnon keskiraviin.


Laukassa mun pitää taas muistaa vaatia tamma tarpeeksi pyöreäksi, eikä lähteä vain humputtamaan sen mukana. Minun on istuttava kunnolla syvälle satulaan ja ratsastettava sitä laukkaa. Lisäyksiin se räjähtää ihan kunnolla ja oon taas kun rukkanen kyytillä, mutta kun teimme valkassa toistoja lisäyksien kanssa niin Rana alko tulemaan tosi nopeasti takas. 


Loppuraveissa ratsastimme Ranaa eteen-alas sekä laitoimme minut keventämään suoraan alas eikä takakaarelle. Kävelin loppukäynnit mäkiä ylös alas, jonka jälkeen kävelimme vinkalle jossa odotti lämmin melassi/elektrolyytti vesi. Purimme varusteet ja lastasimme tamman. Ajelimme kotia kohti Papun luokse. Tamma pääsi karsinaan syömään ja kylmäykseen.



Pakko näyttää teille vielä tämän laadukkaan puhelin kuvan avulla kuin tamma syö iltaruokansa. Se ottaa kaurat kupista, mussuttelee pitkin pöytää ja vesikuppia, jonka jälkeen se uudelleen syö ruuat pöydältä, fiksua eikös niin? Tai sitten ei.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kisoihin :)

sohvi kirjoitti...

kiitos :)