sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pikkaralan epäonnistuneet estehyppelöt

Ei aivan meidän päivä... Radat täynnä omia virheitä, mutta myös tamman väsymystä. Valmentajan kanssa puhuttiin, että Rana tarvii nyt ruokamuutosta ja pari päivää kävelyä.
Mentiin 110cm ja 115cm, ekan luokan verkassa tamma oli todella hyvä. Liikkui, oli ponnekas ja keskittyi. Radalla Rana oli aivan super, ja pääsimme nollalla maaliin. Arvostelu oli AM5, joten pääsimme jatkoon. Uusinnassa alkoi ongelmat, rytmi ongelmia, tamma oli turhan vahva ja mulla ei toiminut ajatus. Otimme uusinnasta kaksi puomia alas.





Uusinnan jälkeen Rana pääsi lepäämään vinkoille, syömään sokeria, heinää ja juomaan. 
Seuraava luokka oli siis 115cm, arvostelu 367.1
Kävelessä rata tuntui ihan hyvältä, hain nukkuvan tamman vinkoilta ja lähdin verkkaamaan. Verkassa se ei ollut ihan terässä mutta suhteellisen hyvä.
Radalla tamma yritti kyllä kaikkensa ja teki reippaasti tehtäviä vaikka veri tippasi jalasta ja ratsastaja sääti mitä sattuu. Huhhuh millonha mää opin ratsastamaan, kaikki oli niin helppoa Kirjavan kanssa!
Pääsimme siis ykkös esteen yli hyvin, mutta heti 2. esteelle otimme kiellon, jolloin luultavasti Rana polkasi takajalallaan etuseen haavan jota se sitten arkoi koko loppu radan. 4 a-b meni aivan mönkään mutta tamma selvitti sarjan silti puhtaasti, en voinut ratsastaa seuraavalla esteelle järkevästi joten tein ympyrän josta tuli siis hylky mutta hyppäsin vielä hyvällä lähestymisellä trippelin.
Radan jälkeen suuntasimmekin kotia kohti pesemään tamman jalan, tutkimaan pikkuhaavan ja kävelyttämään. 




Nyt sitten kevyt alkuviikko ja loppuviikosta aletaan valmistautumaan sunnuntaina oleviin Tervon kenttäkisoihin, toivottavasti saataisiin parempi alotus edes kenttäpuolella :D
Iltapäivällä kävin tuulettamassa päätä Nooran kanssa leffassa ja leffan jälkeen putsasin vielä Ranan haavan, käytin sen kävelyllä ja kylmäsin tallissa jalat ja katsoin kuinka Arttu veteli karatepotkuja käytävällä.
Ihania elukoita <3

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jospa nuo esteet on sun hevosen kapasiteetin ylärajoilla?

Anonyymi kirjoitti...

ei, anonyymi, ei ole. tuo hevonen on hypännyt muutama vuosi sitten ainakin 120 ratoja ja hyppää varmasti vieläkin!

sohvi kirjoitti...

ei taida olla kun hevonen on kisannut 130cm entisen omistajan kanssa :) Vika on tällähetkellä vaan minussa

Riina kirjoitti...

harjoittelua harjoittelua! eihän Rana ole sulla vielä kauheen kauaa ollukkaan ja te meette kuitenkin jo noin isoja ja hyvin! tsemppiä kenttäkisoihin! :)

sohvi kirjoitti...

kiitos paljon !! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aika moni jätti menemättä 115cm vaikka oli ilmoittautunut oli todella pitkä ja raskas rata,hyppäsivät vain 110 :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä höpötä teitin 110 oli hieno uusinnassa korkeus osittain 120 :) 8 VP ja vasta toiset kisat on ihan eri mennä hatkkakisoja ku Pikkaralan ratoja :)

Anonyymi kirjoitti...

wau! Hienoa että oot saanut tuollaisen isojen luokkien opetusmestarin itsellesi:) kateeksi käy:)

taikkanauu kirjoitti...

Olin kattomassa niitä kisoja, en tiiä tajusitko mut kun tuijotin sua Kokoajan :D mutta tosiaan AM5 arvostelu oli raskas tosi monelle hevoselle koska siinä mennään käytännössä jo kaksi rataa. Ei mitään hätää, nyt heppa hetken aikaa hermolomalle ja menkää sitten vaikka kouluvalmennukseen sileän ratsastusta niin ongelmat alkavat kadota kun opit kikat :) rana on kaunis henonen !