lauantai 10. toukokuuta 2014

OR estekisat + paljon kuvia

Tänään oli mun ja Ranan ensimmäiset "kunnon" kisat. Oulussa äimärautiolla. Lähdimme päiväheinien syönnin jälkeen ajelemaan sateessa porukoitten, Ranan ja Pihlan kanssa kohti äimiskää.
Kisapaikalla oli juuri menossa 100cm noin puoliväli, ja mun startti oli 110cm ja lähtöpaikalla 9.
Laitoimme tamman huolella kuntoon, ja kävelimme kisapaikalle. Taluttelin tammaa käsihevosalueella, ja lopulta työnsin ohjat Pihlan käteen ja lähdin tutustumaan rataan.
Radan kävelyn jälkeen menin kyytille ja suuntasin maneesiin verryttelemään. 
Verkassa Rana tuntui todella hyvältä, muutamat kerrat rynni pystyille, joiden takia tuli muutamat pohjaan hypyt. Lähdin hyvillä mielin kuitenkin ulos. 
Koitin kävellä kohti kenttää, jossa suoritettiin siis rata mutta tamma oli todella kuumalla päällä ja rupesin pomppimaan pystyyn ja protestoimaan vähän tammapäiviään. Potkaisin kannukset kylkiin ja käskin tammaa eteenpäin, mutta Rana otti siitä vain enemmän nokkiinsa ja lopulta äiti talutti meidät radalle.
Radalla rytmi oli ihan ok, muutamia rynnimisiä tuli taas esteille, joiden takia tuli muutamat huonot hypyt. Otimme yhden puomin alas rynnimisen vuoksi, ja tosiaan Rana ei ollut helppo siinä radalla koska se kävi aika turhankin kuumana.









Radan jälkeen oli tosi hyvä fiilis, mutta vähän ärsytti kun tamma oli taas aikalailla puoliksi hallinnassa, se vain kuumui liikaa ja mun pitää opetella niin että uskallan ratsastaa sitä vaikka se kuumuukin ihan kunnolla.
Mun piti alunperin mennä vaan se 110cm, mutta äiti sitten heitti että eikö olisi sama mennä se 120cm kun Rana oli niin hyvällä tuulella. 
Niin sitä opeteltiin 120cm rata ja mentiin hyppäämään maneesiin muutamat valtavat verkkahypyt. Starttasin siis elämäni ensimmäisen 120cm luokan tänään!
Lähdin radalle vähän kauhistuneena, mutta ajattelin silti että jos pystyin menemään Papullakin 120cm esteitä niin eiköhän se luontaisesti luonnistuisi Ranankin kanssa :D
Otimme ykkös esteeltä yhden puomin matkaan, tulimme kyllä hyvään paikkaan eikä hypyssä ollut muutenkaan mitään ongelmaa, mutta yksi puomi sinne tänne. Kakkosen trippelin yli lensimme hienosti mutta kolmosesteelle lähdin lennättämään tammaa liian kaukaa ja se sano sitten onneksi mulle että ei, tästä ei hypätä. Otimme kolmoselle siis ihan järkevän kiellon, ja kiellon jälkeen rata meni aivan uskomattoman hyvin. Rana hyppäsi kiellon jälkeen jokaikisen esteen todella hienosti ja kunnon ilmavaralla, minä taas aloin ratsastaa ja luottaa. Loppurata meni siis aivan uskomattoman hienosti. 
Nyt on siis hyvä alkaa menemään ihan kunnolla 120cm ratoja.
Seuraavat kisat onkin Pikkaralassa, jossa starttaamme 115cm luokan, ja niiden kisojen jälkeen on Tervossa ensimmäiset kenttäkisat !












8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


HYVÄ HYVÄ!!!on aika lihaskimppu tuo hevonen

sohvi kirjoitti...

jep, se on huippu <3

Anonyymi kirjoitti...

Rana on huipputamma ♥ haluisin niin päästä tervoon kattoo niitä kenttäkisoi...♥

sohvi kirjoitti...

Se on ♥

Anonyymi kirjoitti...

ai siis nii kuka tää pihla on?

sohvi kirjoitti...

Papun hoitaja ja nykyinen kisa/talli orja :D

Kiki kirjoitti...

Wautsi, upeita kuvia!! Ja tietysti hienon näköinen ratsukko :) muistan kun itekkin jännitin ihan hulluna ekaa 120cm rataa kisoissa ja esteet näytti valtavilta. :D

sohvi kirjoitti...

Haha jep, pikkuhiljaa :D