keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tämän päivän Papuilut

On niin hyvä olo kun kerkesin kävelyttää Papun tänään kaksi kertaa!
Päivällä hain ponin päiväheiniltä sisään, harjasin huolella, pintelöin etujalat, asetin enkkuviltin selkään sekä sidepullit päähän. Hyppäsin kyytille ja kävelin konehallien, tien ja hukille johtavan tien normaali lusmu kävelyä. Menin maneesiin pyöriskelemään ja ohjailemaan ponia painoavuilla, siinä vierähti noin tunteroinen, jonka jälkeen suuntasin takaisin talliin. Purin varusteet, loimitin ponin, vein ulos ja nakkasin lisää heiniä.


Illalla nappasin asuntolasta mukaan pestyt ja rasvatut suitset nivelkuolaimella varustettuna. Suuntasimme Marjutin kanssa pikkutalliin, otin matkalla kirjavan tarhasta mukaan. Se tuli nätisti portille vastaan hörinöiden kera. Tein nopean harjauksen ja pintelöin etuset, nakkasin villaloimen niskaan ja suitset päähän. Hyppäsin kyytille ja tallustelimme maneesille Marjutin kanssa samaa matkaa. 
Marjut lähti talliin laittamaan ratsuaan valmiiksi, ja me menimme Papun kanssa miettimään miten sitä oikeinpäin liikuttiinkaan. Tein paljon erinlaisia käyntityöskentelyjä yhdistettynä puomitehtävään.
Kun Marjut tuli ratsunsa kanssa maneesiin, leikimme peilistä niin että me olimme Papun kanssa komentava silmäpari maneesin päässä. Marjut & Ruuti-poni ja Mira & Kalle-poni taistelivat voitosta. Leikkien jälkeen pidimme Kirjavan kanssa Marjutille rankkaa tuuppituntia vähän aikaa. Tämän jälkeen lähdimmekin Papun kanssa kahdestaan tallustamaan takaisin tallille. 
Tallilla nappasin varusteet pois, harjasin, tarkistin jalat, käärin kipeän jalan, loimitin, pistin karsinaan, tein ruuat, laitoin heinät, annoin iltahalit ja poistuin tallista traikun luokse. 
Traikun luona taistelin pimeännäköni kanssa ja siivosin sen huomen aamusta kuljetusta varten. Huomenna lähdemme taas klinikalle shockwave hoitoon...



Postausehdotuksia tulemaan !

12 kommenttia:

anne kirjoitti...


toivottavasti klinikalla menee kaikki hyvin ja noin hyvällä hoidolla varmasti paranee

sohvi kirjoitti...

:) <3

jenska kirjoitti...

Heheei julkkis! :D ai miten niin lueskelen tässä tätä Hippoksen juttua? Aika huippu juttu teistä söpöläisistä :)

sohvi kirjoitti...

haha :D kiitos paljon ! :)

Anonyymi kirjoitti...


Hyvä juttu Hippoksessa :)
postaa muistakin hevosista ja poneista joiden kanssa olet tekemisissä

sohvi kirjoitti...

jep, kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat te! Tee sun ja Papun tarina postaus tai kuinka tärkeä Papu on oikeasti sulle?

Anonyymi kirjoitti...

ooksä joki rats ope olevinas?? 8DD

sohvi kirjoitti...

ano1/ kiitos :) ano2/en todellakaan, mutta hanki nyt oikeesti elämä c'moon :DD autan kyllä ystäviä jos ne pyytää. Ikään en ole mennyt ketään omasta tahdosta opettaan, aina minut on pyydetty siihen hommaan. voi juma.. XD

anne kirjoitti...


muista että mitä enemmän näkyy niin sitä enemmän noita kateellisia ihmisiä vituttaa,hankkikaa omat elämät :)
tuskin Sofia itse Hippokseen on soittanut vaan sieltä on otettu yhteyttä, pysy Sofia noiden kateellisten juttujen yläpuolella enkä itse edes viitsisi kommentoida niitä...ja anonyyminä vielä <3

Anonyymi kirjoitti...


musta tuntuu että susta saattaa se ratsiope tulla :)

sohvi kirjoitti...

ano1/ totta, ei mua nuo anopellet paljoo kiinnosta, ei niitä paskanjauhajia oo kyllä paljoa tullu. Mutta joo kateelliset jauhaa ;)
ano2/ ens vuonnahan mää arikoistun sille puolelle :) ehkä siis joku päivä