perjantai 27. joulukuuta 2013

Klinikalla

Menin iskän kanssa tallille 1 aikaan. Iskä laittoi vinkan valmiiksi matkustusta varten ja minä menin laittamaan Papua. Purin jalasta kääreen, ja talutin varovasti pesupaikalle. Poni käveli todella hyvin ja reippain askelin pesupaikalle, jossa pesin sen takajalat. 
Pesun jälkeen kävelimme taas hurjan hienosti käytävälle, ja käärin jalan ja laitoin kuljetussuojat. Harjauksen jälkeen nakkasin takin kirjavan selkään ja suuntasimme ulos. 
Papu oli aivan mielissään kun pääsi vähän haistelemaan ulkoilmaa, se katseli korvat hörössä ympärilleen vähän aikaa, jonka jälkeen se huomasi traikun jonka vieressä iskä odotti takapuomin kanssa. Poni otti askeleet kohti vinkkaa, ja pääsimme turvallisesti kyytiin ilman että jalka teki sen suurempaa taivutusta lastaussillalla.
Lähdimme matkaan vähän ennen puolta kahta, ja olimme perillä juuri sopivasti kahdelta. Jäin hengailemaan Papun kanssa traikkuun, kun iskä meni ilmoittautumaan sisälle. 
Aikataulut olivat kuitenkin todella paljon myöhässä, joten Papu ohjattiin vieraskarsinaan odottelemaan. 
Talutin ponin karsinaan, ja täytin vesiastian sekä kiinnitin heinäverkon seinään.


Isopoika kun näkee ikkunasta :3

Vihdoin ja viimein pääsimme klinikalle sisälle. Lääkärinä meillä oli taas Jantien van Haaften. Hän kokeili molemmat etujalat ja kyseli vasemman etujalan vammasta (uusivamma). Tämän jälkeen suuntasimme ulos, ja hän katsoi miten Papu käveli jalalla. Papereihin ontuminen oli merkattu 2/5 asteiseksi. Kävelessä ontumisen huomasi vuohisesta joka painui alemmas kun siihen tuli paino. Tätä ei tapahtunut oikean etusen kanssa. 
 Menimme takaisin sisälle. Molemmat etuset ajeltiin kaljuksi, ja ne valmisteltiin ultraukseen.


  Ja tietenkin poniparka rauhotettiin tätä toiminpidettä ennen..


Uudessa vammajalassa, eli vasemmassa todettiin pinnallisen koukistajajänteen vamma. "VEJ pinn koukistajajänne turvonnut, palpaatioarkuutta. Vaurio löytö alue 1-3a, 3b normaalirajoissa. Jänne hypokaikuinen, epätasainen kaikuinen ja 2-2,5x normaalin kokoinen"

Seuraavaksi oli oikean etujalan ultra, eli vanhan vammajalan tarkastus. Ja se jalkahan oli täysin kunnossa! Niin kunnossa, että sen puolesta olisimme voineet aloittaa normaalin treenin. Jotain positiivista :)
Nyt jatkamme siis vasemman jalan parannusoperaatiota. Hoidoksi määrättiin seuraavaksi 3 viikoksi karsina/sairastarha lepoa. Metacamia 450kg mukaan, 7 päivän ajan. Tietenkin jalan kylmäys on tärkeintä, ja sen teemme edelleen sen 3 kertaa päivässä.
3 viikon päästä menemme tosiaan takaisin klinikalle tutkimuksiin, jolloin katsotaan minkälainen hoito on parempi jalalle. (mahd. shockwave tai PRP)

Iskä jäi hoitamaan paperiasioita, ja me murun kanssa suuntasimme ulos. Sidoin ponin traikkuun kiinni, laitoin loimen, sidoin jalan, laitoin kuljetussuojat. Kävelytin sen traikkuun ja laitoin kiinni. Tämän jälkeen kävelin laittamaan takapuomin, lastaussillan ja yläverhon kiinni. 
Menin jutskailemaan Papun kanssa traikkuun sen aikaa kun iskä oli hoitamassa paperiasiat loppuun. Matka sujui hyvin, tallilla talutin ponin käytävälle, otin kaikki kamppeet siltä pois, harjasin, laitoin villakääreen jalkaa. Tällä aikaa iskä oli siivonnut karsinan, joten poni pääsi puhtaaseen karsinaan lepäämään.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vooi Papu parkaa :( paranemisia<3

wweeruska kirjoitti...

voi papua:( paranemisia<3
ja voimia sulle!<3

sohvi kirjoitti...

kiitos <3

anne kirjoitti...



Kyllä se kuntoon tulee annat sille vaan mailman parasta hoitoa

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi kaikki meni noin hyvin ja jalassa ei ollut mitään kauhean vakavaa :) Papu paranee varmasti!
Hieno poni sulla, pidät siitä hyvää huolta ja oot taitava ratsastaja :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos, teen kyllä mitä vaan että saan sen kuntoon. Niin, pahempaakin olisi voinut olla. Muutamat asiat meidän pitää vaan jättää pois elämästämme.

Anonyymi kirjoitti...

mitä joudutte jättää pois elämästä? katotaa et jos ette tyylii saa hypätä kenttää tms, niin kohta sul on uus ja eipä papu kiinnostakkaa

sohvi kirjoitti...

nyt voin sanoa että voivitun pelle :DD:D:DD katoaan vaan, uutta ei tuu :) tuuppa jutteleen nimellä

anne kirjoitti...


hevosen kans voi harrastaa vaikka mitä ja varsinkin tollasen ku sulla on,tsemppiä paranemiseen.

sᴜᴠɪ kirjoitti...

Paranemisia! Kyllä te saatte sen hoidettua kuhntoon vielä♥

Anonyymi kirjoitti...


äitisi sen verran tunnen että eläimet teillä ovat todella perheenjäseniä ja mitä sairaampia sitä parempaa hoitoa saavat ,hyvän opin olet saanut.
Näkeehän sen teidän koiristakin.

sohvi kirjoitti...

kiitos kaikille, ootte ihania <3

emmmi kirjoitti...

paljon tsemppia ja paranemisia teille ! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pääsetkö kilpailemaan vielä kenttää papin kanssa?

sohvi kirjoitti...

kiitos :) ei me enää kisata, teen tästä erikseen postauksen.

Anonyymi kirjoitti...

450 kg metacamia :D

sohvi kirjoitti...

450kg mukaan metacamia ;)