keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ratahyppelöitä viikonloppua varten

Tämän viikon Hynyn kenttäreeni piti perua, sillä puhuin valmentajani kanssa että minun olisi pakko päästä hyppämään kunnon rataa viikonlopun kisojen takia.
Eilen laahasimme Pinjan kanssa itsemme tallille ja pitkien hengailujen jälkeen aloimme varustaa Papua. Olimme treenikentällä varmaan 20min etuajoissa, joten otin vähän omaa verkkaa ja katsoin pikkutyttöjen kouluvalmennusta.
 
 
 
Alkuverkassa Papu tuntui aivan normaalilta itseltään, eli todella nihkeältä ja laiskalta pullaponilta.
Papu on ollut pelkällä heinällä nyt viikon ajan kaura-allergia kokeilun takia, ja joo teimme kokeilun aivan väärään aikaan, siis keskellä kisakautta. Ponilla loppu virrat aivan käsiin! Nyt se saa jo siis normaalisti ruokaa, josta se saa tarvittavat energiat. Mutta valmennuksestakin huomasi että poni oli mussuttanut pelkkää heinää, sillä ei ollut energiaa yhtään...
 
Kun pikkutyttöjen valmennus loppui niin ihmiset rupesi ahkeroimaan minun radan kanssa. Pikkutytötkin heittivät poninsa talliin ja tulivat kantamaan puomeja. Sitä mukaan kun esteet nousivat pystyyn niin Tanja käski minun ottaa yksittäisiä verkkahyppyjä, jotka eivät tuottaneet ongelmia. Papu oli hyvä niissä.
Mutta sitten kun aloimme tulemaan heti isoa 100-115cm rataa niin ongelmat tuli jo ekalla esteellä, pienellä pystyllä. Papulla ei ollut minkään sortin imua esteelle ja se hyppäsi selkäkyöryssä hypyn vinoon..
 
Mää jo mietin valmennuksen alussa, että onneks en ollut ilmottautunut vielä viikonlopun kisoihin.
Sitten kun aloimme vaan tulemaan pätkiä ja poni alkoi heräämään niin ongelmatkin katosivat. Loppu valmennus meni hyvin, mutta poni eikä ratsastaja olleet kumpikaan parhaimmillaan. Mutta joskus tälläisiäkin reenejä, ja todellakin voin laittaa ponin väsymyksen ruuattomattomuuden piikkiin.
 
Nyt sitten kuvia siitä loppuvalmennuksesta kun poni alkoi toimia aikalailla normaalisti ja sillä oli halu hypätä :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tämän kummallisen reenin jälkeen lähdimme tallille, ja Pinja alkoi laittaa varusteita paikoilleen ja minä pesin ponia. Kello läheni yhdeksää illalla, mutta kävimme vielä syöttämässä Papulle vähän vihreää heinää ulkona. Sitten se pääsi karsinaan syömään iltaruokiaan :)
 
Niin ja Papulle tuli eilen maastosuojat, ja ne oli sopivat jeejee! :D Ja mää tosiaan ilmottauduin sinne viikonlopun kisohin, vaikka alkuvalmennuksesta tuntuikin että ei mistään tule mitään. Mutta sinne sitten seuraavaksi.


2 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

"ruuattomattomuuden"
:DDDDDDDDDDDD Mitä tuo on? Sohvikiinaa? Ruuattomuuden ehkä?

sohvi kirjoitti...

XDD SON SOHVIKIELTÄ !!!!