tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hynyn kenttäreeni

Anteeksi tämä hiljaisen olo. Kesäloma on alkanut todella hyvillä fiiliksillä ja ihanien ihmisten seurassa. Oon ollu kesätöissä, joten tää kirjottelu on senkin takia vähän jääny.
En jaksa kirjottaa Iisalmesta sunnuntai päivältä sen kummempia, mutta siis joo mentiin se 100cm ja se meni todella hyvin ja päästiin puhtaasti maaliin, mutta aika ei riittänyt sijoihin.
Eilen maanantaina minulla oli Tanja Hynysen yksityinen kenttävalmennus. Tarkoituksena siis kokeilla hautoja sun muita, ja selvittää että millä tasolla voin kisata kesäkuun lopussa kenttäkisoissa.
Tähän alkuun jo suuri kiitos Pinjalle kuvista!
 
 
 
Verkkailin kyseisellä reenipellolla itsekseni ja tutusteltiin pellon pohjaan ja kierreltiin esteitä. Äiti jutteli Hynyn kanssa meidän ratsastushistoriasta. Lopulta päästiinkin jo ottamaan muutamia verkkahyppyjä pikkuesteiden avulla.
Heti alussa sain vinkkejä laukan tempoon ja omaan istuntaan esteiden välillä. Hyny oli todella rohkaiseva ja positiivinen alusta asti, aivan super hyvä valmentaja!
 
 
Aloimme yhdistellä esteitä ja kokeilemaan mitä poni sanoisi kun esteitä olisi monta peräkkäin. Rata radan jälkeen P toimi paremmin. Se oli kuin ammattilainen! Hyny kehui hurjasti ja sanoi että hän ei nää mitään ongelmaa ettemme voisi mennä kesäkuun lopussa olevissa kenttäkisoissa ponien luokkaa.
 
 
Tilattiin Papulle kunnon maastosuojat ja buutsit, mutta ne ei oo vielä kerennyt tulla, joten niinkun näkyy niin kuvissa on normisuojat ja buutsit.
Kerroin Hynylle alussa omasta arkuudestani esteiden lähestymisiä kohtaan, mutta jotenkin hänen tapansa opettaa sai minuun niin paljon rohkeutta ja uskalsin käskeä ponin hyppäämään vähän kauempaakin. Uskalsin oikeasti ratsastaa!
 
 
Papu oli oikeastaan alussa vähän nihkeä, mutta heti kun saatiin vähän radan pätkää alle niin poni virkosi ja innostui oikein kunnolla. Se tykkää aivan hemmetisti nuista maastoesteistä. Eiköhän meistä ihan kohtalainen kenttäpari tule :D
 
 
Mentiin useita ratoja, eikä mikään tuottanut ongelmia. Papu oli kuin ammattilainen :) Mentiin siis ensin pellolla, jonka jälkeen lähdettiin maneesin taakse kokeilemaan muita esteitä.
Alussa kokeiltiin pikkuhautaa, jossa siis tukkipäällä. Tultiin ravilähestymisellä, eikä Papu välittänyt haudasta mitään, tultiin sama heti laukassa eikä Papu sanonut mitään vaan hyppäsi mallikkaasti haudan yli.
 
 
Otettiin samantien laukalla isommalle haudalle, eikä sekään tuottanut ongelmia, vaikka mua vähän hirvitti :D Aivan super poni !
 
 
 
 
Seuraavaksi alettiin kokeilemaan bankettia. Tiesin, että minulla on itsellä ongelmia alastulon kanssa koska poni ei todellakaan tiputtaudu sieltä alas vaan se hyppää. Tultiin ensin ravissa normaalisti ylös ja alas. Meni todella hyvin ! Todellakin paremmin kuin aluekenttävalkassa viimeksi, taisi ponikin muistaa että ei se banketti niin hirveä ole. Tultiin muutamia toistoja ja banketti alkoi tuntua kummastakin kivalta :)
 
 
 
Sitten tultiin yhdistelmänä iso hauta ja perään ravissa banketti nousevana, joten edessä oli ensimmäinen iso pudotus. Selvittiin tästäkin tehtävästä todella hyvin. Olin aivan varma että lennän siinä pudotuksessa ponin kaulalle ja siitä maahan, mutta ei. Minä pysyin kyydissä ja poni urheasti hoiti meidät maan tasalle !
 
 
Lopussa tultiin vielä isoa hautaa, ja sen perään veteen. Eikä vesikään todellakaan tuottanut ongelmia, koska Papu tunnetusti rakastaa vettä ja on aina innolla menossa sinne.
 
 
Aivan viimeisenä tehtävänä tultiin pelkkä vesi, jonka perään hyppy veneen yli. Se tuntui aika jännältä ajatukselta, koska en ollut todellakaan tajunnut että tuon leveän veneen yli voisi hypätä :D
Papu tuli todella hyvin koko tehtävän, mitä nyt ite pusken veneelle aivan kauhesti ja makaan kaulalla niinkuin kuvasta näkyy.. :D Mutta aivan mahtavan hieno poni !
 
 
 
Nyt kaikki on siis aivan itestä kiinni, ja me tarvitaan vain rutiinia tähän hommaan :) Käydään nyt kerran viikossa Hynyn valmennuksessa ennen niitä kisoja.
Valmennuksen päätyttyä kävin hölkkäämässä ja kävelemässä vielä pellolla. Sitten lastattiin poni ja ajeltiin takaisin tallille.
Ei voi sanoa muutakuin, että olen enemmän kuin tyytyväinen kirjavaan.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


ei voi muuta ku WOW!

Tiina kirjoitti...

Wau, te ootte kyllä nii hieno pari ! Eiku vaan kenttäradoille :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos!

Supppeee kirjoitti...

Meette tosi hyvin! :)

Unknown kirjoitti...

meette tosi hienosti! mä en uskaltaisi hypätät noita :D

sohvi kirjoitti...

kiitos :)

sohvi kirjoitti...

hah kiitos :D