maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hynyn kenttäreeniä

Tänään menin tallille kahden aikaan ja aloin samantien pyöritellä ponille hokkeja jalkoihin. Niin tosiaan hokkien pyörittäminen.. ei hemmetti että meni hermot. Hokin reiät olivat täynnä pikkukiviä, jotka ei ihan helposti lähteneet pois, joten iskän piti tulla kaivamaan kivet pois. 
Pinja tuli onneksi pakkaamaan tavaroita joten pysyimme aikalailla aikataulussa. Lähdimme siis matkaan 5 minuuttia myöhässä mutta ajomatka sujui hyvin ja laitoimme Papun treeni kuntoon ripeästi niin olimme sujut aikataulun kanssa.
Mentiin taas ensimmäisenä pellolle treenaamaan. Verkkailin ensin ravissa ja laukassa itsenäisesti. Verkkailessa Papu tuntui todella hyvältä, niinkuin aikalailla aina. Hynyn tullessa pellolle aloimme hyppäämään koivuestettä. Ekat hypyt sujuivat varsin hyvin, joten aloimme hyppäämään aika nopeasti pieniä radanpätkiä.
Tulimme aika monta pätkää, jotka sisälsivät meille tuttuja esteitä. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kiitos kuvista Pinjalle.












Peltoilun jälkeen siirryimme maneesin taakse, jossa oli banketti, haudat, vene, vesi ja törmänen. Ensimmäiseksi tulimme pikkuhautaa yhdistettynä veteen. Kumpikaan ei tuottanut ongelmia, joten aloimme tulemaan bankettia pienenä. Huomasin omaan kehonhallintaani suuren eron, nyt pysyin alastulossa paljon paremmin mukana. Papu toimi taas niinkuin ammattilainen! 





Kun banketti pienenä ei tuottanut ongelmia, niin tulimme sitä nousevana. Otimme alle laukassa pienen haudan, ja siltä lyhyt lähestyminen banketille. Nousu sujui todella hyvin, mutta laskeutumistilanteessa Herra Kirjava ponnistikin ylöspäin ja teki omaperäisen laskeutumisen, haha! 

:DDDd

Hyny kehui meitä useaan otteeseen, ja totesi kuinka poni on ihana, sille ei oikeasti mikään este tuottanut ongelmaa. Tuollaiset omaperäiset hyppelöt kertoo vain että Paparazzi tykkää tuosta hommasta.
Viimeisenä tehtävänä erityishuomiossa oli vesi, ja erityisesti hyppy ennen veteen menoa/hyppy veden jälkeen. Aloitimme hypäten törmäsen, jonka jälkeen jatkaen laukassa veteen. Sekään ei tuottanut ongelmia, sillä Papulla on koko ajan halu mennä veteen. 
Lisäsimme tähän tehtävään jatkoa, sillä veden jälkeen kiersin laukassa erään lenkin, ja lähestyin vettä eri suunnasta ja veden jälkeen tehtävänä oli hypätä vene. Papu pyrki hyppäämään veneen aika reunasta, joten aivan viimeisenä keskityimme saamaan vain täydellisen hypyn veneelle. Tulimme siis pelkkää vedestä veneelle hyppyä, lopulta suoritimme tehtävän niin hyvin, että siihen oli hyvä lopettaa. 








Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen poniin, ja Hyny laittoikin meille aika paljon varmuutta lisää. Lisäksi hän tuikkasi meidän kisakalenteriin yhden aika suuren kisan, mutta en kehtaa edes sanoa sitä tässä, kun tiedän että saisin siitä paskaa niskaan :D
Treenin jälkeen ajelimme tallille, jossa poni sai pesun, jalkojen kylmäyksen ja iltaruuat naaman eteen.

12 kommenttia:

taikkanauu kirjoitti...

Sano se nyt vain, mitä väliä vaikka jotkut idiootit pussioravat joilla ei ole elämää alkaa päättään aukomaan, jos alkaa? Sä oot varmasti valmis niihinkin kisoihin, ja sä tiiät sen varmaan itekkin. :)
Ihania kuvia, Papu on aivan lutunen :3

Kiki kirjoitti...

Ihania kuvia ja hyvin te vedätte! SM kisoihin vaan! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit sulla on hieno poni ja itekkin ratsastat tosi hyvin :)
Jos tosta tulisit haukkuja saamaan ni ne on ne kateelliset/ne joilla ei oo elämää vaan. Ainahan sitä voi yrittämään mennä :)
Tsemppiä jatkoon!
+ kivoja kuvia;)

sohvi kirjoitti...

Kiitos ootte aivan huippuja! Pitää nyt kattoa miten ne ens viikon lopun ekat kisat menee, että saadaanko me parit hyväksytyt kenttätulokset alle, että meillä riittää kriteerit niihin niihin kisoihin :P palaan asiaan aivan varmasti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ooi teiltä se vaan sujuu ihan joka laji! Ootte hienoin pari minkä tiiän :)

sohvi kirjoitti...

:)<3

Suppe kirjoitti...

Ootte kyllä niin upeita! :) Teille ei tunnu tuottavan mikään ongelmia, pärjäätte varmasti ensimmäisissä kenttäkisoissanne, tsemppiä niihin! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos paljon:)

Anonyymi kirjoitti...

Viimevuonnakin nykarlebyssä ponien sm maasto oli sama rata kuin avoin tuttari! Että mukaan vaan

sohvi kirjoitti...

Juujuu :P

Anonyymi kirjoitti...

Ois aivan ihana tulla kattomaan teijän menoa sinne kisoihin, mutta kun tuo kaarlepyy on niin kaukana :( Pitää tyytyä postaukseen ja tsempit sinne teille! :)

sohvi kirjoitti...

Aaa :/ suuri kiitos !