tiistai 18. kesäkuuta 2013

Erikoispostaus: Miniponilla maailman ympäri

En tiedä onko tämä nyt erikoispostaus vai aivan normaali ponipostaus mutta ainakin tämä on aivan poikkeava muista!
Tänään/eilen anyway maanantaina heppailupäivä Pinjan kanssa. Käytiin ensin hoitamassa Papu, josta tulee postausta heti huomenna/tänään. Paputallilta käännettiin pyörät kohti Haukipudasta ja tarkemmin Jussilantallia.
Minun oli tarkoitus ratsastaa pikku-Violalla, josta on ollut täällä blogissa joskus talvella aikasemminkin juttua, sekä pitää Pinjalle ja Wilulle tunti.
Viola olikin jo kentällä valmiina, kun joku pikkutyttö oli sillä ratsastelemassa. Napattiin ponilta vain satula pois ja kapusin sen kyytiin.
Viola oli siis lämmitelty valmiiksi, joten aloin heti testaamaan sitä käynnissä. Ei herrajumala musta tuntui etten pysyis ees sen käynnissä ilman satulaa. Kyseessä siis todella reipas Welsh tamma jolla riittää liikettä aivan muille asti jakaa.
Käynnissä se alkoi tuntua kuitenkin aivan normaali Violalta, joten siirsin sen raviin. Taas ensimmäinen asia mikä mieleen tuli, että ei hemmetti mää en pysy täällä selässä. Hetken ravailujen jälkeen tajusin taas miten pikkuponilla ratsastettiinkaan ja aloin istua ihan hyvin. (siis menettämättä tasapainoani joka kurvissa)
 
 
Pinja tai hänen äitinsä sai hullun ajatuksen, että veisin Violan koulukisoihin kun saan sen liikkumaan kuitenkin aivan erillätavalla kun ne pikkutytöt jotka tuolla ponilla ratsastelee.
Niin joo, pitää vissiin alkaa treenaamaan pikkuponilla C-tason rataa, sillä kisat olisi jo kolmen viikon päästä..! Lisäksi kannuksiinkin tuo pikkuponiini pitäis opettaa.
 
 
 


Kisahöpinöiden jälkeen aloin kokeilemaan laukkaa. Ponin ampuessa villiin, tarmokkaaseen, pyöreään laukkaan ensireaktioni oli nauru. En voinut muutakuin nauraa ja todeta kuinka tykkään tuosta ponista. Pikkuponit on aivan mahtavia!
 
 
Kun perusratsastuspuoli alkoi olemaan kunnolla hallinnassa niin Pinja pisti meille ravipuomeja ja tulin niitä pariin otteeseen. Viola todellakin tykkäsi kun sillä teki kunnolla töitä ja se sai suorittaa vähän vaikeampiakin tehtäviä.
Ravipuomien jälkeen tulimme pientä ristikkoa, joka ei tuottanut yksittäisenä mitään ongelmaa. Viola oli kuin ammattilainen, se kaivannut muuta kuin ohjauksen esteelle ja pientä pidätettä. Muuten se vain laukkasi hassua omaa laukkaansa kohti estettä ja hyppäsi sen hyvillä mielin.
 

 
Ristikko hyppelyiden jälkeen aloin tulemaan lyhyt välistä linjaa. Ristikko-pysty. Linjalla oli jo vähän ratsastamista kun poni ampaisi ekalle ristikolle jo tykkilaukkaa, puhumattakaan ristikon jälkeen kun se huomasi että edessäkin oli este.. Kyseessä oli siis todella lyhyt linja, joten ongelmiahan siinä tuli.
Tultiin kuitenkin toistoja, niin että sain Violan kiinni kunnolla ristikon jälkeen. Hyvin se alkoi sujua vaikka väli jäi siltikin lyhyeksi. Pinja pidensi lopussa väliä, joten Viola pääsi tulemaan linjan vähän paremmassa laukassa.
 


 
Tultiin samaa linjaa myös pysty-pystynä, mutta Viola tuntui toimivan jopa paremmin kun esteet nousi. Se alkoi keskittyä paremmin eikä kouhottanut kun viimistä päivää. Hieno poni!
 

Lopussa tultiin yksittäisenä vähän isompaa pystyä. Mää jo pääsin sanomaan Pinjalle että mun pitää alkaa nyt kunnolla lenkkeilemään että tuo poni jaksaa kantaa mua, niin ehkä mun pittää nyt toteuttaa se :D
Otettiin yks hassukolautus hyppy sille pystylle, jonka jälkeen olin aivan varma että poni parka kuoli kun ei jaksanut hypätä tollanen tonnikeiju selässä, mutta jee se ei kuollu vaan kuumu siitä kolautuksesta senverran paljon että viimeiset hypyt se loikkasi kunnon ilmavaralla.
 

 
 
Loppuverkassa kokeilin vähän tuomaria (pinjaa) kohti pysähdyksiä, jotka eivät tuottaneet oikeasta kierroksesta tullen mitään ongelmia, mutta vasemmasta kierroksesta Viola ei niin tykännyt vaan teki omia sooloilujaan. Huomasin kyllä jo alkuverkassa, että Viola roikkui vähän vasemman pohkeen päällä, joten sitä pitää vähän suoristella sieltä nyt ennen kisoja.
Tulin selästä alas ja Pinja nappasi meistä vielä pari söpöily tuituiww pikkuponi nawwnaww kuvaa jeejee.
 
 
 
 
Nyt on pakko lähtä nukkumaan, mutta Viola ponista te pääsette lukemaan luultavasti enemmänkin nyt lähiaikoina, sekä Papusta tulee juttua huomenna/tiistaina!


6 kommenttia:

author kirjoitti...

Ootte aivan älysulosia Violan kans! :3 <3 jaja sulla on hirvee hyvä istunta! :o

sohvi kirjoitti...

Aa hui kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

mihin meet kisoihin?

sohvi kirjoitti...

11 päivä ABC tallille iltapäivä seura kisoihin :)

Anonyymi kirjoitti...

Oiii, ihania kuvia! <3

sohvi kirjoitti...

:)