maanantai 10. kesäkuuta 2013

Koulutuuppailuja ja laukkavetoja

Ennen kuin menen asiaan niin suuri kiitos Reetalle kun jaksoit tulla kuvailemaan!
Jeps, elikkäs kirjotan nyt eilisestä normaalista tallipäivästäni kuvien kera.
Harjailujen jälkeen varustin kirjavan estesatulaan ja matokuolain suitsiin, jonka jälkeen lähdimme tallustelemaan kohti kenttää.
Kentällä tein perustuuppailuja, joita ei olla tosiaan pitkään aikaan harrastelu. Meidän reenit on koostunut lähinnä maastoilusta ja estereeneistä. Papu toimi kuitenkin odotettua paremmin vaikka ratsastajaa vähän ärsytti pölysellä kentällä tuuppiminen.
Tein ihan perusjuttuja, vähän väistöjä, avoja ja muutamat vaihdot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tuuppailujen jälkeen Reetta nappasi Papulta päävermeet poissa ja irrotti mulle ohjat kaulanaruksi. Menin vähän aikaa kaulanarulla perusjuttuja, ja todellakin huomasi että naruilusta on ollut taukoa. Alussa poni ei suostunut nostamaan edes laukkaa jos naru oli löysällä ja se sai pään alas. Minun piti siis nostaa narua kohti ponin korvia ja koota ponia ennen kuin se suostui nostamaan laukan. Tämän laukannosto höpötyksen jälkeen kaikki sujui kyllä ihan ok :) Pitää kaulanaruilla vähän useammin niin ei pääse unohtumaan asiat.
 
 
 
 
 
 
 
Kaulanaruilun jälkeen Reetta laittoi Papulle suitset takaisin päähän ja sovimme että lähtisin reippaalla laukalla 3,5km hiittilenkin ympäri, ja Reetta olisi vastassa lenkin pitkällä suoralla.
Lähdimme siis erisuuntiin, menin oikeastaan ravilla koko lenkin, paitsi Reetan nähtyäni pienenä mustana pisteenä pitkän suoran päässä, niin siirsin Papun laukkaan. Tein muutamia laukkavetoja edes takas suoralla, ja lopussa vaihdoin vedot niin että laukkasin tallille päin ja ravasin pois päin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kävelimme reitiltä tallille ja riisuimme ponilta hikiset varusteet päältä. Aloin pestä Papua ja Reetta alkoi touhuta varusteiden parissa. Kun olimme saaneet varusteet että ponin puhtaaksi niin lähdimme vielä taluttamaan Papua. Kävelylenkin jälkeen Papu pääsi karsinaan syömään iltaruokiaan.
 
Ens viikonloppuna on sitten OR:n estekisat, jossa mennään ponicuppia, eli 110cm arvostelulla AM5, huuii :d


5 kommenttia:

Hanna-Mari kirjoitti...

Ihania kuvia ! tekispä mieli väsätä sulle taas ulkoasu :333

Anonyymi kirjoitti...

Super ihania kuvia! :3

sohvi kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka pitkä sä oot, ku näytät nii sopivan pituselta tuolla Papun selässä? :)

sohvi kirjoitti...

Oon joku 163cm :)