lauantai 9. toukokuuta 2015

Ypäjän kenttäkisat + videoita

Viikko sitten käytiin raskas, pitkä mutta hyvä kenttäkauden avaus Ypäjällä. Mutta sitä ennen muutama videopätkä ekoista kenttäreeneistä ulkona, kentällä mutta silti. Nämä siis Paavon treeneistä, joista olenkin kirjoittanut aikasemmin.
linkki




Nyt sitten Ypäjään.. kyseessä oli siis lauantaina yksipäiväinen kilpailu. Starttasin alkuun tuttarin, ja parin viikon päästä Uusikaarlepyyssä starttaan suoraan Helppoa, jes!
Lähdimme perjantai aamuna ajamaan Ypäjälle, ja olimme 4-5 aikaan perillä. Ratsastin Ranaa kevyesti, se tuntui aika hyvältä mutta todella jäykältä pitkän matkustuksen jälkeen.
Illalla käytiin kävelemässä tuttarin maasto, joka ehkä vähän järkytti. Mitä useamman kerran sitä käveli, niin sitä vähemmän se järkytti. Joten kävelin maaston aika monta kertaa..



Lauantain kisapäivä alkoi aikaisin huonosti nukutun yön jälkeen. Koulustarttini oli jo 8 aikaan. Verkassa Rana ei ollut parhaimmillaan, huomasi tamman kevätkiiman.. Radalle lähdin luottavaisin mielin, hieman varoen kuitenkin.
Rata meni ihan perushyvin, tamma oli tasainen ja teki kaikki mitä pyysin asiallisesti. Ravi olisi voinut olla paljon aktiivisempaa, mutta se nyt tuntuu olevan joka kouluradalla minun heikkous. Saimme radasta 63.3%

Kouluradan jälkeen lähdettiin vaihtamaan estekamppeet päälle. Käveltiin äitin kanssa esterataa kohti, äiti jäi taluttamaan tammaa ja kävin kävelemässä radan. Kävelyn jälkeen lähdin verkkaan. Verkka-alue oli aivan säälittävän pieni, oli niin ahdasta! Otin vain muutaman hyvän hypyn ja ilmotin olevani valmis hyppäämään radan.
Esterata meni aivan ongelmitta. Laukka oli sujuva, hypyt tasaisia ja hyviä. Nappasimme siis nollaradan ja varmistimme itsemme iltapäivän maastoon.


Rana pääsi levähtämään esteiden jälkeen karsinaan pariksi tunniksi. Pian kuitenkin kytkin paukkuliivin satulaan kiinni ja olimme valmiina maastostarttiin. Fiilis oli huikea, jännitti taas aivan kauheasti mutta hevonen tuntui todella hyvältä. Verkassa otin muutamia hyppyjä, mutta enemmän taistelin jalan suonenvetoa vastaan. Pitäs muistaa juoda paljon enemmän ennen maastoa, kerta mulla nykyään melkein joka maastoverkassa/radalla alkaa vetämään jalasta suonta. Se pikkusen vaikeuttaa ratsastamista :D
Lähdimme kuitenkin hyvällä fiiliksellä maastoon. Ranalla oli hyvä veto päällä ja se suoritti kaikki tehtävät mutkitta, ennen vettä olevalle sianselälle pistin aika paljon painetta, sillä tiedän että sellainen tehtävä tuottaa Ranalle vaikeuksia. Pääsimme maaliin puhtaasti, otin vähän aikaa mutta se oli ihan järkevä ratkasu pohjien takia. Nurmikohdat petti aika pahasti alta pois...
Lopputuloksissa olimme 8/29 ! Ei paha tämän kauden ekoiksi kenttäkisoiksi :)



Tässä vielä videopätkä maastosta !


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Varmaan mahtavaa Ypäjällä kenttää!!!

sohvi kirjoitti...

jep oli kyllä hienot maastot mutta tosiaan pohjassa vähän sanomista :)

Anonyymi kirjoitti...


Rhana on hieno :)

sohvi kirjoitti...

niiin on ❤