sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Pikkaralan Palkinto 2015

Lauantaina lähdimme päivällä ajelemaan Pikkaralaan. Tarkoituksena startata 100cm arvostelulla AM5. Myrsky yltyi niin kovaksi että esteet kaatuili ja lakit lenteli. Tämän takia en saanut Ranalle ees satulaa selkään kun kilpailut peruttiin siltä päivää. Turha reissu siis lauantaina.
Tänään ei todellaakaan ollut turhareissu !
Lauantain luokka 100cm siirrettiin sunnuntai aamulle. Verkassa Rana oli hyvä ja radalla oikeastaan vielä parempi. 
100cm perusrata päästiin kunnialla helposti ja nollilla maaliin, ja pääsimme mukaan uusintaan lähtevien porukkaan. 
Ajattelin ratsastaa korotetun uusinnan vain kevyesti normaalilla temmolla ja isoilla teillä mutta radalla tamma tuntui niin hyvältä että uskalsin jopa vähän ratsastaa aikaa. Nappasimme uusinnan viimisen okserin alas, mutta sijoituimme silti kuudenneksi. Rata oli vaikea eikä puhtaita tullut paljon. Fiilis oli tosi hyvä uusinnan jälkeen.









Palkintojen jaon jälkeen Rana pääsi sokeripala äitin hoiviin ja minä jäin opettelemaan 110cm luokan rataa. Seuraava luokka jännitti hiukan, sillä sekin oli arvostelulla AM5. Eli siis puhtaan perusradan saaneet ratsukot ratsastavat erillisen korotetun uusinnan.
Otin perusrata verkkaan vain yhden pystyn ja kaksi okseria alle, jonka jälkeen suuntasin radalle. 
Ja mitä kävikään... Tamma hyppäsi kaikki esteet hyvin ja puhtaasti ! Koko rata sujui niin helposti ja tempo oli hyvä sekä hypyt lähtivät soppeleista paikoista. Näin varmistimme paikkamme korotettuun uusintaan...
Pienen lepotauon ja uusinnan kertauksen jälkeen hyppäsin satulaan ja kävin verkassa ottamassa yhden 120cm okserin alle ja lähdin kävelemään rataa kohti. Uusinnassa en ottanut yhtään riskiä puomien kanssa vaan ratsastin mielummin tasaista puhdasta rataa. Yhden reippaamman laukkapätkän otin mutta muuten halusin vain hyviä "turvallisia" hyppyjä. 
Vedimme korotetun uusinnan puhtaasti maaliin, mutta otimme yliaikaa jonka takia puotimme itsemme sijoilta, mutta voiko olla tyytyväisempi tuohon hevoseen. Aivan huippu radat, mahtava fiilis ja vielä pieni kenttähevonen otti ruusukkeen nuitten estehevosten seassa. Jes!










Uusinnan jälkeen kävin ottamassa maneesissa loppuverkat, jonka jälkeen lähdimme kotia kohti. Kotona tein Ranalle kylmäsavi hauteet ja vein sen ulos ponien luokse.
Huippu päivä !
Tässä vielä 110cm arvostelu AM5 uusinta videolla


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


olin kattomassa ja kivalta näytti :)

sohvi kirjoitti...

kiitos ! :)

anne kirjoitti...


HYVÄ SOFIA JA RANA!!!

sohvi kirjoitti...

:) <3

Anonyymi kirjoitti...

mikä merkki sun kypärä on?

sohvi kirjoitti...

GPA :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tiiäks yhtään keltä vois pyytää kuvia noista sunnuntain ekoista luokista?:)

sohvi kirjoitti...

en tiiä ku salla myllymäen ja saara niskalan jotka kuvas..:)

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin kiinnostaa mistä voisi saada kuvia tuolta kisoista?! Miten sallaan ja Saaraan saa yhteyttä?

sohvi kirjoitti...

Varmaan facebookin kautta helpoiten :)