maanantai 19. elokuuta 2013

KENTTÄ P-SM KULTAA !!

Jeejee täällä ilmoittelee yksi onnellinen tyttö :D
Takana on nyt P-SM kisat, jotka menivät meidän osalta aivan nappiin. Tänään lähdimmekin iloisin mielin Äimärautiolta pokaalin, mitalin, kukkien ja ruusukkeiden kanssa.
Lauantaina oli aamuisella kouluosuuden aika. Verkassa kirjava oli todella hyvä ja kevyt. Lähdin luokassa ensimmäisenä, joten pääsin kentälle ratsastelemaan ennen luokan alkua.
Lopulta pääsin aloittamaan radan, joka sujui todella hienosti. Rata oli siis HeB B:3, joka oli aika tuttua heinää meille. Nappasimme upeat 67.28% ja pidimme johtopaikan aivan luokan loppuun asti.
Kiitos kuvista taas Pinjalle <3




 
 
Sitten olikin lepotauko, ja Papu pääsi päiväkarsinaan lepäämään. Minä menin opettelemaan rataesteiden rataa. Olin luokan starttijärjestyksessä ekana. Verkassa Papu oli todella hyvä, mutta mua pelotti että se menee radalla ihan löysäksi ja nykäsee puomeja alas.
Radalla sai ottaa ennen lähtömerkin saantia yhden hypyn alle, joka auttoi aika paljon. Papu tiesi että nyt ollaan radalla ja pitää nostella jalkoja. Rata sujui todella hyvin ja nopeasti.. Meillä oli puhdas rata ja paras aika. Pidin siis johtopaikan.

 
 
 
Illalla olikin sitten maastoradan kävely ja voi herrajumala että se tuntuikin haastavalta.
Sunnuntai aamuna lähdin vahvoilla fiiliksillä tallille pyörittelemään hokkeja ponin jalkoihin.
Lopulta auto starttasi tallin pihasta. Kisapaikalle saavuimme todella aikasin, joten poni pääsi päiväkarsinaan hengailemaan. Jossain vaiheessa äiti kävi kävelyttämässä Papua, jotta se ei ihan vain seisoisi paikallaan.
Vihdoin ja viimein mutkien jälkeen pääsin varustamaan kirjavaa. Satula, suojat, suitset, kypärä, turvaliivi, saappaat, numerolappu, terveyskortti....
Sydän alkoi hakata lujempaa ja lujempaa kun nousin satulaan ja lähdin kävelemään tietä pitkin verryttely alueelle. Kirjava oli virkeällä tuulella ja se katseli innoissaan maastoesteitä.
Verkan tein aivan normaalisti, kevyt lämmittely, parit onnistuneet hypyt, pitkä käynti pätkä ja laukka spurtti vähän ennen verkasta poistumista.




Lähtöpaikalle lähdin valmentajani kanssa. Sydän hakkasi taas rinnan mustelmille, herrajumala sitä pelon ja jännityksen määrää. Ahdisti ensimmäinen este, koska se oli todella vahva ja todella lähellä lähtökarsinaa.
Meidän lähtö oli varsin eksoottinen, sillä en ollut kerennyt vielä edes lähtökarsinalle kun ajanlaskija huusi minulle, että olenko valmis. Vastasin myönteisesti ja tyyppi alkoi välittömästi laskemaan sekunteja 15 alaspäin. Nappasin ohjat käteen ja pyysin ponin niskan ylös ja pientä sipsutus ravia. Juuri kun sain ponin lähtökarsinaan sisälle niin sekuntit vetivät jo viimisiään. Lopulta sainkin merkin "ratsasta" ja pyysin Papun ampaisemaan laukkaan. Se oli samantien kunnon veto päällä ja se suoritimme vaikean ykkösesteen hienosti. Ykköseltä jatkoimme helpolle A-esteelle joka meni myös todella hyvin. Tämän jälkeen olikin mukava matka laukkaa, jonka jälkeen kaarteita ja kiemuroita meren rantaa pitkin, tästä tulikin eteen pitkä suora jossa häämötti kaksi estettä, joista selviydyimme hyvin. Näiden jälkeen tiukka kurvi oikealle, jonka jälkeen edessä oli vesi jonne Papu suorastaan hyppäsi.
Veden jälkeen olikin taas suora, jossa oli leveä keltainen sekä vene. Upeat hypyt niille ja siitä kurvi oikealle ja taas vasemmalle. Edessä taas pitkä hiittisuora ilman esteitä. Vauhti pääsi ehkä vähän liian reiluksi, olisimme voinut mennä paljon hitaampaa sen suoran :D
Suoran jälkeen talo ja vinorisu, näiden jälkeen metsästä pois hyppy ja laukkaa maneesin pihan läpi ja maneesin vierustaa raviradalle. Radalta suoraa alas haudan yli ja nurmelle, jossa oli kirkas keltainen A-este sekä viimeisenä rengas este.
Super poni, se on paras <3



 ^(c) Emma Alamäki
^(c) Ankki



 Maalissa :3

 
Radan jälkeen poni sai tuhannesti kehuja ja pääsi juomaan karsinalle. Minä taas vaihdoin valkoiset housut jalkaan ja vedin kisatakin päälle. Edessä oli palkintojenjako.
 
Ensin jaettiin ponien/junioreiden mestaruus palkinnot. Pieni ponini loimitettiin hienoon Eskadronin fleeceloimeen :3 Papu käveli ylpeänä ensimmäisenä hevosten seassa palkintojen jakoon. Se sai päähänsä suuren sinivalkean ruusukkeen, minä sain kultamitalin, pokaalin ja kasan kukkia. Aivan mahtava fiilis...
 
 
 
 
 
 

Seuraavaksi oli luvassa tuttarin luokka palkintojen jako, jonne tallustelimme taas ensimmäisenä. Rakas poni veti perässään lauman hienoja hevosia, ja silti se tiesi olevansa voittaja :3












Illalla kävin pakkaamassa ponin tavarat ja syömässä kultamitali kakkua. Lisäksi käytiin Papun kanssa iltakävelyllä päitsillä ja riimulla. Mikäs sen parempaa..<3
Huomenna/tänään lähden taas viikoksi Ruukkiin, ja mukaan lähtee myös kirjava. Seuraava postaus tulee sitten viikonloppuna, kun olen kotona. Sitten muistellaan vielä tätä hienoa kisapäivää videoitten avulla :)
Postauksia alkaa tulemaan myös viikoilla meidän arjesta opistolla, mutta tarvitsen vielä vaan sen koneen sinne, jotta voin tänne kirjotella.

See ya!

32 kommenttia:

Rimi kirjoitti...

Onnea tosi paljon, ootte kyllä upea pari ! :-)
www.maunonponiblogi.blogspot.com

sohvi kirjoitti...

Kiitos :)

Vilma kirjoitti...

Paljon paljon onnea! Teillä meni kumpanaki päivänä ihan super hyvin! (:

Ansku kirjoitti...

Iisot onnittelut, tosi upeen näklstä ! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos paljon:3

Lindaa kirjoitti...

Menitte kyllä super hienosti, ootte kyllä huippu pari!

sohvi kirjoitti...

Kiitos paljon! <3

Kiki kirjoitti...

Tosi paljon onnea!!! Ootte Papun kanssa ihan huippuja!! ;)

sohvi kirjoitti...

Kiitos!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Teillä meni aivan suurenmoisesti kummatkin päivät! :) Te ootte kunnon superkaksikko, viette kaikissa kenttäkisoissa muut ratsukot mennen tullen :3 Onnea vielä tosi paljon !!!

sohvi kirjoitti...

Aaaa kiitos <3

Anonyymi kirjoitti...

Tosi paljon onnea! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitän :)

Unknown kirjoitti...

Onnea ootte aivan mahtavia!! :) Meni super hyvin !

sohvi kirjoitti...

Kiitos !! :)

Unknown kirjoitti...

Onnea! vähän ootte hyviä!

Essi kirjoitti...

teillä meni tosi hyvin mitä ehdin katsomaan!! Paljon onnea!! (:

sohvi kirjoitti...

Kiitos <3

jenska kirjoitti...

Voi paljon onnea ♥ Ihan tykki poni!

sohvi kirjoitti...

Kiitos! Papu on <3

Anonyymi kirjoitti...


Aivan mahtavaa!!!!!

Tiina kirjoitti...

Mahtavaaaa, onnee toosi paljon!! Ootte iha super hyvä pari:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnnee teillä meni super hyvi, mitä teidän menoo kattelin ! Ootte hieno pari papun kannssa! Papu oli kyllä vissii pikkusen innoisaan kunniakieroksilla :3
Ansaitsitte kyllä voiton <33

Anonyymi kirjoitti...

Myykkö Papua koskan?
Aiokko hankkia joskus hevosen?

sohvi kirjoitti...

Kiitos kaikille!! Juu Papu kyllä tiesi kunniakierroksen vauhdin ;) Papu ei tule koskaan myyntiin, ja hevosen luultavasti hankin joskus kun valmistun täältä koulusta.

Emmma kirjoitti...

wuhuuu onnee raksu viel kerran ! ;) <3 oon liian ylpee teistä !:*

Unknown kirjoitti...

ooi menittepä hienosti!! tosi paljon onnea! :)sinä ja papu ootte tosi hyvä pari ja hienoja kuvia! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos paljon :)

Nora Laakkonen kirjoitti...

Vau! Paljon onnea!(: ootte kyllä hieno pari(:

sohvi kirjoitti...

Kiitän :)

venlav kirjoitti...

Onnea!
Ja oltiin muuten kattomassa maasto-osuutta.
Hienosti hyppäsitte!

Unknown kirjoitti...

Onnea paljon! Ja halaisin kysyä olitko HIHS:ssä (saitko siis jonkun palkinnon)?:));))