maanantai 19. elokuuta 2013

Eka päivä Ruukissa

Tänään aamulla pakkasimme viimeiset tavarat ja lastasimme ponin traikkuun. Viimeisetkin laatikot olivat tyhjinä, kaikki oli siis pakattu.
Lähdimme ajamaan kohti Ruukin maaseutuopistoa, olimme perillä n. 10 aikaan. Otimme ponin traikusta ulos ja vaihdoimme muutamat tärkeät asiat tallinomistajan kanssa. Kyseessä on siis pieni Hessun talli, joka on asuntoloiden vieressä. Näen Papun tarhan kun katson asuntolan yläkerran ikkunasta ulos :3
Papu pääsi suoraan tarhaan. Laitoimme porukoitten kanssa ponin tavarat paikoilleen ja neuvoimme kaikki asiat selviksi. Nappasin itselle jo ensimmäisen tallityövuoron ensi maanantaille.
Kun tavarat olivat paikoillaan niin kävin vielä laittamassa Papulle sadeloimen päälle, koska vettä alkoi tulla ihan kunnolla taivaalta. Kirjava oli hieman ihmeissään, mutta hyvin se näytti sopeutuvan.
 
 
Mulla alkoi 12.15 koulu. Käytiin erään toisen opiskelijan Eveliinan kanssa katsomassa siinä 1 aikaan Papua ja Eveliinan lämppäri tammaa Saaraa. Kummatkin saivat juuri päiväheinät ja ruuat naaman eteen. Lähdimme takaisin kouluun hyvillä mielin.
 
Koulu loppui siinä 4 aikaan. Vettä satoi aivan kaatamalla, joten kävin juoksemassa ponin sisälle. Annoin sille tupon heinää ja vein loimen kuivumaan.
Kävin asuntolassa syömässä ja vaihtamassa vaatteet. Lähdin tallille Papun luokse, kannoin tavarat valmiiksi käytävälle. Otin kirjavan myös käytävälle kiinni ja harjasin sen huolellisesti.
Eveliina satuloi myös Saaran ja lähdimme yhtämatkaa pikkutallilta hallien läpi ja tien yli maneesille päin. Eveliina lähti raviradalle päin ja minä menin Papun kanssa maneesille. Sain ratsastaa maneesissa kokoajan yksin, muutamat opiskelijat kävivät katsomassa kun ratsastin.
 
 
Menin ihan perusjuttuja, kevyesti ravia ja laukkaa. Sitten innostuin ja otin suitset pois ja ratsastin vähän aikaa pelkällä kaulanarulla. Papu toimi todella hienosti. Olihan se vähän väsynyt viikonlopun jäljiltä, sekä uusi paikka jännitti hieman.
Marjut tuli vielä lopussa nappaamaan meistä söpis kuvia.
 
 
 
 
 
Maneesi kuvia jälkeen lähdimme tallia kohti, ja Marjut nappasi ulkonakin meistä muutamat kuvat.
 
 
 
 
 
Sitten vielä muutamat tallikuvat. Otin varusteet pois, pesin/kylmäsin jalkoja. Vein karsinaan syömään heinää.
Illalla vähän ennen 8 käytiin Eveliinan kanssa katsomassa saahan ponimme oikeat ruuat. Kaikki näytti olevan hyvin ja poni oli tyytyväisen näköinen :)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


6 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

onpas papu söpö ja sillä on nätit balettitanssijakintut!

sohvi kirjoitti...

Reetta...:D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus :D

sohvi kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä nuista karsinosista on Papun, jos se on tuo lähinnä Papua oleva ku se oli käytävällä niin se oli ennen mun ponin karsina.

sohvi kirjoitti...

Toinen oikealta :)