keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hyppyjä ja hoitoja

Eilen minulla oli koulussa todella kiireinen päivä, joten menin hoitamaan Papun vasta viimeisenä ja aika myöhään. Tulin takaisin asuntoloille vasta 9 aikaan illasta. Kävin kuitenkin testaamassa erään maastolenkin, joka osoittautuikin aika hyväksi. 
Tänään todella rennon koulupäivän jälkeen hain kirjavan tarhasta ja lähdin varustamaan sitä talliin. Pistin estekamppeet päälle ja hyppäsin satulaan. Tallustimme maneesiin, jonne saapui hetken kuluttua Marjut, Mira, Ella ja Siru nostelemaan vähän esteitä. 
Tein ihan kevyen perusverkan, kevyttä ravia, kevyttä laukkaa ja pari vaihtoa. Sitten aloin tulemaan verkassa ristikkoa pari kertaa kumpaankin suuntaan.

Sitten nostettiin pikkupystyksi...





 Ja näiden jälkeen pieneksi okseriksi..




Lopussa tytöt nostivat okserin vähän ylös ja poni joutui jo ihan hyppäämään.






Hyppyjen jälkeen ratsastin vähän sileää maneesissa. Pakotin itseni istumaan kunnolla satulaan, pistämään jalat kylkiin ja tuuppimaan ihan kunnolla. Papu tuntui todella hyvältä lopussa !







Maneesista lähdinkin raviradalle hölkkäämään kevyesti jonka jälkeen ravasimme vielä hiittisuoran. Hiittisuoran päästä kävelimmekin tallille. Tallilla pesin ponilta hiet pois, pesin suitset ja vyön ja laitoin ponin kuivatusloimi päällä karsinaan.
Sitten lähdin käymään asuntolalla syömässä nopeasti ja palasin tallille hoitamaan kirjavaa. Se oli kerennyt jo kuivaa, joten nappasin loimen pois, pesin hoitavalla shampoolla jalat, betadinella vuohiset ja mahanalustan (vuohisissa vähän ryyhkää ja mahanalla itikoitten tuhoja) lisäksi kylmäsin jalat kunnolla. 
Siirsin kirjavan käytävälle seisomaan, jossa venyttelin sen ja laitoin rivivoidetta vuohisiin, tervalaastaria mahan alle ja selvitysainetta häntään. Harjasin vielä karvat suoraksi ja hännän selväksi. Sitten siistin vielä karsinan johon päästin tyytyväisen näköisen ponin. 
Pesin vielä suojat ennenkuin annoin Papulle iltaruuat, heinät ja halit. 
Ihana omistaa tuollainen timantti :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...



Saatko ratsastaa muita hevosia?kuvia niistäkin :)

sohvi kirjoitti...

Joo niillä oppitunneilla opistonhevosilla :)

Anonyymi kirjoitti...

millon tulee videopostaus?

sohvi kirjoitti...

Ens viikolla :)

Anonyymi kirjoitti...

jeee :))

Anonyymi kirjoitti...

Mikä sun lifestyle blogin osote on?

sohvi kirjoitti...

Ei mulla oo sellast :)