perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ratsastelua ilta-auringossa, leikkejä ja klinikkareissua

Ankin valmennuksessa huomasin Papun olevan kovasuisempi ja vahvempi oikealle mitä normaalisti. Se oli myös huomattavasti innottomampi kuin normaalisti.
Osaksi se innottomuus johtui tehtävistä joita meidän tuli valmennuksessa tehdä. Nimittäin Papu ei tykkää kun mennään joku kolme hyppyä sitten kävellään ja sitten taas pikku rata ja niin poispäin. Papu tykkää kun se saa painaa pitkää matkaa ja kunnon rataa!
Huomasin myös tuona valmennus päivänä, että Papulla on kaulan yläosassa sellanen kovempi kohta, mitä ei ole ennen ollut. Siinä on luultavasti jokin lukko tai jumi, kuulemma sitä pitää vain vähän nitkutella ja hieroa. Kunnon hierojalle Papu pääsee vasta Lapinlahden kisojen jälkeen.
Eilen kävin illalla ratsastelemassa ponin kevyesti kentällä ja kokeilemassa tuntuiko se yhtä huonolta suusta kuin valmennuksessakin. Ja kyllä tuntui, ja varmistin äitiltä heti että milloin Papu raspattiin viimeksi. Viime raspauksesta oli noin 8 kuukautta, joka on Papun raspausväli. Varattiin heti seuraavalle päivälle (tänään) klinikka-aika.
Ratsastelin löysillä ohjilla kuitenkin ponia eteen ja alas. Otettiin äitin kanssa loppukäyntien ajaksi Papulta satula ja suitset pois, niin että kävelin vain kaulanarulla. Sitten äiti ehdotti että kävelisin Lapinlahdella olevan kouluohjelman kaulanarulla, ja tottakai innostuin aiheesta ja päätin kokeilla mennä sen ilman kaulanaruakin!
Menin siis ilman mitään varusteita ensimmäistä kertaa, ja Papu toimi kuin unelma ! Se on paras <3

 
 
 


 
 
Tänään olikin sitten se klinikka käynti kello 5. Menin kolmen aikaan tallille, jotta kerkeäisin siistiä ja juoksuttaa Papun ennen lähtöä.
Kun menin hakemaan Papua tarhasta niin se oli juuri leikkimässä naapuritarhalaisensa kanssa, joten ajattelin että ponin kiinni saaminen on mahdotonta. Niinpä sain super idean, että avasin vain tarhan portin ja menin istumaan vihreän heinän luokse porkkanoiden kanssa. Papu katseli vähän aikaa ihmeissään miksen tullutkaan juoksemaan sen perään ympäri tarhaa. Kuullessaan minun kehotukset tulla luokseni se ottikin hölkälle ja tuli suoraan portista minun luokseni. Ihana poni <3
Tallissa siistin sen kiiltäväksi, jonka jälkeen otin sen liinaan ja nappasin juoksutusraipan satulahuoneesta. Menimme tallin kentälle ja aloin juoksuttamaan sitä aivan normaalisti.
Ja koska minä jonka mielestä juoksuttaminen on maailman tylsin asia omasta että poninkin mielestä niin keksin jotain super hauskaa lisää juoksutukseen. Keksin leikin, jossa ponin tuli mennä samaa askellajia kuin minä. Juoksin siis kentän keskustaa, ja poni meni liinan mitalla kentän ulkoreunaa. Ja aina kun "nostin laukan" niin ponikin sinkosi laukkaa, ja laukkasimme ehkä yhen kierroksen, jonka jälkeen otimme raviin ja käyntiin. Käynnistä taas laukannosto tai raviin siirtyminen ja niin edespäin.
Papu tykkäsi tästä leikistä aivan hirveästi! Sen ravi oli kunnon häntäkaarella, päätaivaassa ja jalat venyivät niin paljon mitä ne tappijalat kerkesivät. Laukka oli viuhvauh pukkipukki jeejee laukkaa pömeleiden kera. Oli kyllä minulla naurun pidätteleminen välillä :D
Pitää ottaa tavaksi tuo leikki ja muutekin ajattelin että mun pittää nyt treenata vähän maastakäsin juttuja ja alkaa menemään rohkeasti ilman kaulanaruakin.
Kun omistaja että poni olivat tarpeeksi väsyneitä niin päätimme leikin tuoreen heinän syöntiin, siis poni päätti..
Huomasin kuitenkin että leikkimme oli venähtänyt vähän liian pitkäksi, joten vein ponin talliin pesulle ja hännän letitykseen. Vihdoin porukat tulivatkin tallille ja alkoivat kääntää traikkua tallin eteen. Pistin Papulle kuljetussuojat jalkaan ja talutin sen koppiin.
 
Klinikalla raspaus sujui todella hyvin. Papu oli reipas oma itsensä, ja tällä kertaa muistimme jopa muistuttaa lääkäriä, ettei Papu tarvitse kuin vähän rauhottavaa, se menee nimittäin vähän liian helposta tökkyrään.
Niinkuin arvelinkin, niin Papulla oli suussa piikkejä, varsinkin oikealla puolella. Jee hyvä minä :D
 


 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Raspaus :/ raukka

sohvi kirjoitti...

:D:D:D normaalia