tiistai 12. kesäkuuta 2012

Seuraavaksi valokeilaan astuu Ein Caramell

Valokeilasta pölyiselle hiekkakentälle.. Jeps, elikkäs haluan esitellä yhden maailman oudoimmista poneista, siis Karkin. Karkkiponi on Reetan hippipullamössö, joka on ollut kuolaimettomassa käytössä mooontaaa vuotta. Reetan pyynnöstä olen ottanut itseä niskasta kiinni ja aloittanut tämän ponin kunnollisen treenaamisen. Tulosta näkyy jo, maha on pienentynyt, jumeja saatu auki, ja lapoja liikkeelle.

Tämä kummallinen poni ei todellakaan ole helpoimmasta päästä ratsastaa. Sen selkään ei noin vain vaan istuta ja oteta ohjia käsiin. Itse olen niin paljon ratsastanut erinlaisia hevosia, ja tiedän jo millä asenteella tätä ponia pitää ratsastaa. Raivoaminen ja raipan huiskiminen vain pahentaa tilannetta, kuitenkaan ei voi vain lässytellä vaan on oltava johtaja ja täytyy vaatia paljon. Näistä ristiriitaisista tilanteista  olemme saaneet Karsun kanssa aika hyvän yhteisen sävelen, ja haluan myötää että oon aika ylpee ittestä ku oon saanu tämän ponin toimimaan näin hyvin, se on muuttunut huomattavasti parin viikon rääkeillä. Tässä teille hieman tuloksia..

Nämä kuvat on siis viime kesältä.




Ja nämä kuvat ovat viikon vanhoja..









Tällä hetkellä Karkilla ei ole satulaa, ja toivon todellakin että Reetta saa sen hommattua ja omat päävermeetkin olisi kiva saada. Käytössä on siis laina hackamoret, joilla Karkki toimii tosi hyvin, jos ohjat menevät näin.



Kävin viime syksynä Karkin kanssa yhdet seurakisat ABC-tallilla. Menimme 80cm ja se oli varsin järkyttävää :D Rata oli ruma ja otimme myös ekalle esteelle kiellon. Muuten karsu oli aika rohkea, vaikka olimme treenanneet hakkiksilla kahdilla ohjilla ( koska karsulle alavipu on aivan liian kova) ja jouduimmekin yllättäen ottamaan ylemmän ohjan pois, joten jäljelle jäikin vain alaohja, joka johti vipuun ja tästä syystä nyhräsimme radan läpi hitaassa mummolaukassa ja otimme järkkyjä epätasaisia hyppyjä.



Kolmen viikon päästä uskaltaudumme taas kisoihin. Jussilan tallin seurakisoihin :) Menemme siellä 50cm ja 70cm. Se 50cm on vain testausrata, että Karkki saa tutustua kenttään ja tajuaa mikä on kyseessä. Sitten 70cm voin ratsastaa pelkäämättä sitä että se tökkäisi jollekkin esteelle sen takia että se oikeasti muka pelkäisi jotain. Tämä hassu olento seikkailee siis sillointällöin Papun blogissa. Tässä vielä pari kuvaa pikkukirjavasta viikonlopun Power cupista.






                                                   

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oii, tuo karkki on kyllä niin hieno! :) mulla oli tuon ponin veli melkein vuoden ylläpidossa, on kyllä makeita risteytyksiä nuo suokki-arabit :)

Reetta kirjoitti...

Iida hei, Karsu on arabi-nf. ;)

sohvi kirjoitti...

:D:D:DDDD