sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viikonloppua hevosten kanssa

Ollaan nyt koko karvakorva jengin kanssa viettämässä viikonloppua kotona. Iskä haki mut ja Ranan loppuviikosta kotiin, ja vastassa oli hyvinvoiva kirjava. Ikävä oli kova, mutta nyt kun saan viettää molempien kanssa aikaa, niin huhhuh ei voi sanoa muutakun että rakastan molempia aivan älyttömästi. 
Ei ole mitään ihanampaa fiilistä kun herätä aamulla ennen muita, kävellä aamutökkyrässä talliin ja saada kuulla ne aamuiset vaimeat hörinät.
Ollaan nyt mietitty myös Papulle vähän seurakaveria viikoksi, mutta se selviää myöhemmin mikä otus meidän pihalle pamahtaa.
Ranan kanssa ollaan maastoiltu muuten koko viikonloppu, paitsi tänään aamulla meillä oli Tanjan estevalmennus maneesissa. Valmennus meni aivan älyttömän hyvin, ja päästiin taas hurjasti eteenpäin ja tajusin paljon asioita. Valitettavasti ei ollut kuvaajaa...
Papu on voinut todella hyvin, mitä nyt välillä se saa sellasia pukkilaukka pömeleitä tarhassa, mutta silloin ei auta kuin purea hammasta yhteen, tuo poni on oikeasti onnellinen täällä. 
Oon hengaillut tosi paljon ponin kanssa, hoitanut huolella ja tehnyt kävelylenkkejä sekä antanut sen pureskella heinää pellolla. 
Eilen tehtiin ensimmäinen kävelylenkki selästä. Melkein puoleen vuoteen en ole Kirjavan kyytillä istunut, mutta eilen sain luvan kävellä meidän pihatiellä selästä.
Suoraan sanottuna meinas oikeasti tulla itku, oon niin ikävöinyt sitä. Se on niin rakas.


Papun jalka on ollut tosi hyvänä, poni on saanut tarhailla joka päivä ja on liikkunut siellä senverran mitä itse haluaa. Välillä jalka lämpöilee, mutta lähtee kunnon kylmäyksellä pois eikä oireile enää sen jälkeen.


Tänään pitää vielä kävelyttää Papu, mutta muuten molemmat on hoidettu ja tallikin on siivottu. Me lähdetään Ranan kanssa Ruukkiin vasta huomenna illalla, koska päivällä pihaamme kurvaa satula-auto, josta toivottavasti löydämme tammalle koulupenkin.
Ajattelin tehdä huomisesta jonkinsortin videopostauksen, jos vaan muistan kuvata.. :D
Tässä pieni turha videokooste eilisestä 



Ranan kanssa estevalmennus meni tosiaan aivan huippu hyvin, mentiin alussa ilman jalustimia kavaletteja ravissa ja laukassa. Itse päätehtävänä mentiin kolmen laukan okseri linjaa, sekä kahta yksittäistä pystyä kaarevilla lähestymisillä. Harjoteltiin rytmiä ja Tanja just sano sitä että ite lähestymisissä ja hypyissä ei oo mitään ongelmaa, että mun pitää muistaa ratsastaa esteiden välit huolellisemmin. 
Mentiin lopussa rata vähän isompana jolloin muut esteet oli 100-110cm ja linjan toinen pysty oli 120cm. Tamma oli kyllä aivan super !


Postaus oli luultavasti todella sekava koska kirjotin tämän useammassa osassa, mutta katsellaan tuleekos huomenna jonkinsortin videota :)

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus ja ihania kuvia:) Voisitko tehä tallin esittely posttauksen?:)

sohvi kirjoitti...

Kiitos :) Juu voin tehdä kunhan kerkeän

Anonyymi kirjoitti...

miksi ratsastat ilman kypärää? se on kuitenkin todella halpa henkivakuutus.
ja ei kiitos vastaukseksi "olin vain hetken tuolla selässä" tai "luotan näihin niin paljon", hevonen on kuitenkin saaliseläin ja pakenee jos säikähtää, olit sitten ollut selässä sekunnin tai tunnin, alla tuttu tai tuntematon hevonen.

sohvi kirjoitti...

joojoo mee kotia, se on mun oma häpeä jos ratsastan ilman kypärää

Anonyymi kirjoitti...

Tätä mä juuri tarkoitin pari postausta aiemmin, kun sanoin ettet osaa käsitellä ei-kehuvaa-ei-positiivista-palautetta. Et osaa ottaa vastaan kritiikkiä. Kannattaisi parantaa sitä, kun kerran julkista blogia pidät, eikä kaikki aina kehu sua ja sun tekemisiä.

Unknown kirjoitti...

Olkaapa anot hiljaa,eiköhän Sofia tiedä mitä tekee :)

sohvi kirjoitti...

Joo mää kyllä tiiän riskit, aivan päivänselviä asioita. Herätkää nyt oikiasti :D

Anonyymi kirjoitti...


olisko ollu vain kuvaustilanne tuskin oikeesti ratsastat ilman kypärää...vaikka ei tartte mennä kuin isoille maneesitalleille niin ainakin kouluratsastajilla(usealla)puuttuu kypärä

anne kirjoitti...


EI teijän äiti anna sun ratsastaa ilman kypärää,tiedän :)mutta kivoja kuvia tallilta laitteleppas lisää

Anonyymi kirjoitti...


ihan typerää jauhaa noista kypäristä näyttää kaikkien heppatyttöjen rippikuvatkin olevan söpösti mekossa ilman kypärää :D

sohvi kirjoitti...

Jep, en todellakaan treenaa ilman kypärää. Papun kanssa suoraa tarhasta pelkän pihatien ja ranan kanssa kävelytys kotipellolla. Ja näissäkin tilanteissa vanhempani ovat pihalla ja oikeastaan äitini on ottanut nuo kuvat missä olen hevosten kyydillä ilman kypärää :)

Anonyymi kirjoitti...

totuuden "ääneensanojan" kimppuun sitä sitten vaan hyökätään, vaikka oikeasti puhun ihan asiaa. Et vaan sohvi osaa ottaa kritiikkiä vastaan, sen harjoittelua suosittelen lämpimästi, ettei tarvitse olla noin hyökkäävällä puolustusasenteella kaikkia ei-kehuvia kommentoijia vastaan :)

sohvi kirjoitti...

Hahaa kyllä kestän kritiikin, pistää naurattamaan vain tuollaset päivänselvät joita tullaan tänne laukomaan :) tätä lajia yli 10vuotta harrastaneena olen kyllä tottunut kritiikkiin

Anonyymi kirjoitti...


jotenkin vaan tuntuu että tuo kritiikki on välillä vaan niin tyhmää ja päivänselviä asioita vatkataan kunhan vaan saa päteä...onko pakko...minä pyöräilen ilman kypärää :D ja aika moni vaikka se taitaa olla lakkiinkin kirjoitettu!!!kritiikki ok mutta huoh :)

Anonyymi kirjoitti...

voiko tehä enää noit bannereit?

Anonyymi kirjoitti...


Koirista lissää :)

sohvi kirjoitti...

Juu voi tehä :)

tirppa kirjoitti...

Nuo kaikkitietävät totuudentorvet ovat työpaikoillakin niitä hankalia tyyppejä jotka voisivat joskus pitää mielipiteensä ihan itsellään ja millainen tyyppi oikeesti sanoo itseään totuudentorveksi...

sohvi kirjoitti...

:Dd