keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tanssimista valkosten aitojen sisällä

(postaus kirjotettu osakseen eilen, ja pahoitteluni kuvien laadusta, tämä oli viimeinen kerta kun oon laiska ja lataan ne vain bloggeriin :D)

Eilisten kisojen vuoksi pidimme Ranan kanssa tänään kevyen päivän. Tamma sai tarhailla rauhassa kokopäivän, ja vasta illalla menin noutamaan sen tarhasta talliin, puunasin, suitsin ja hyppäsin sen paljaaseen selkään. 
Käveltiin maneesiin ja odoteltiin siellä Marjutin tuloa. Menin hurjana tyttönä ilman satulaa ravia ja laukkaa, ei herrajumala ei ole helppoa !
Kun maneesi tyhjeni niin vaihdoin päitset päähän, ja hyppäsin kyytiltä alas. Päästin tamman irti ja se käveli ehkä kolme metriä eteenpäin ja heittäytyi maneesin hiekkaan makaamaan ja imemään sen kaiken hiekan irtoavan karvansa sekaan.



 Tamman noustua ylös ja ravisteltua itsensä kiinnitin sen huomion itseeni sokeripalan avulla, tamma oli heti messissä ja innolla ottamassa leikin vastaan. Tein perusjuttuja, seuraamisia, pysähdyksiä, peruutuksia ja juoksimme pätkiä rinnakkain, sekä kiertelimme ja kaartelimme.





Rana oli kyllä vähän ihmeissään kokoajan että mitä ihmettä tuo mamma nyt sekoilee, että eihän tämä kuulu viikko rutiiniin, mutta tammasta kyllä huomasi että se todellakin tykkäsi tuosta puuhasta. Vähän erinlaista vaihtelua elämään, tästä se alkaa.





Olen huomannut hoitaessa, kun Rana seisoo käytävällä ja haluaisin itselleni enemmän tilaa ja koitan siirtää sitä, niin sen reagointi väistämiseen ei ole aivan kympissä. Tein siis myös maastakäsin muutamat väistämiset sivulta, sekä pyöritin takapäätä ympyrällä. Onnistui todella hyvin, ja sen myös huomasi heti tallissa hoitohommissa.






Pittää kyllä tehä Ranan kanssa samallatavalla kun Papunkin kanssa, että kerran viikossa pidetään pelipäivä ja aletaan treenaamaan ahkerasti näitä asioita ja ehkä mä joku päivä uskallan istua tamman kyytillä pelkällä kaulanarulla. Jos sitä kesällä kotona alkais harjottelemaan kaulanaru hommia.





Typy oli kyllä aivan huippu, en oo päivääkään katunu Ranan ostamista, se on maailman hienoin tamma!
Huomenna lähdemmekin sitten kotia kohti viikonlopun treeneihin.
Papuakin hirveä ikävä

Rakas 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Hitokseen sie oot rohkea ja taitava näinhän se luottamus löytyy :)

anne kirjoitti...


IHANAA!!!

Anonyymi kirjoitti...


pakko kysyä että mistä sä löysit tuon hevosen?

sohvi kirjoitti...

haha kiitos :) Valmentajan kautta löytyi

Anonyymi kirjoitti...

Oii, ihana rana :3

Onko kisoista tulossa tarkempaa postausta ? :)

sohvi kirjoitti...

En ajatellu sen tarkempaa ku laitoin edelliseen postauksee sen videon vaan :)