sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Uusi hevoseni

Luvassa todella pikainen postaus. 
Ja ennenkuin tästä uudesta hevosestani syntyy anonyymien paskamyrsky, niin painotan siihen että Papusta ei ole luovuttu, enkä ole Papua mihinkään hylännyt. Poni asuu nyt meidän kotitallilla ja on hyvissä käsissä ja saa kaiken mahdollisen hoidon. Viikonloppuisin vietän aikaa Papun kanssa, joten silloin tulee postauksia ponista.








Sitten tähän uuteen hevoseeni, joka on ollut meillä jo viikonverran kotitallissa, mutta tänään lähdimme tamman kanssa Ruukkiin. Kyseessä on siis Rhana Z osaava, 12v kenttätamma joka vie minua eteenpäin eikä niinkuin Rudin ja Papun kanssa jotka olivat niin nuoria että minun piti kouluttaa niitä. Nyt on aika ottaa taas askel eteenpäin ja alkaa kehittämään kunnolla omia taitoja. 



Rana on vienyt mut kyllä aivan mukanaan. Se käyttäytyy niinkuin jokin kuningatar ja on kyllä niin oman arvonsa tunteva neiti. Hoitaessa ja yleensäkin tamma käyttäytyy todella mallikkaasti ja kunnioittaa ihmistä. Ei hätkyile turhista. 
Ratsastaessa Rana on aivan ihana, sen selässä voisi istua loputtomiin. Se tekee kaikki asiat kunhan siltä osaa oikein vaatia.
Hypätessä tamma on aika formula, ja mulla on aika iso opetteleminen että uskallan oikeasti ratsastaa enkä vain matkusta hymykorvissa kyytillä.
Mutta tässä nyt pikaisesti uudesta hevosestani, eli pääsette nyt seuraamaan meidän yhteistyötä ja elämää.








17 kommenttia:

Vera kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta hevoselta! :) Tsemppiä teille tuleviin koitoksiin! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Niih, kyllähän siitä puhuttiin joskus että sitten kun tiedät ettei Papulla voi enää mitään tehdä niin hankit toisen hevosen heti ja jätät Papun nurkkaan. Katsotaan nyt että miten käy......
Paljonko tuo uusi hevosesi maksoi? 10.ooo? Oot kyllä niin lahjottu kermaperse...

Lindaa kirjoitti...

Älä välitä anonyymeistä, kateellisten ininää... Oot hyvä ratsastaja ja kiva seurata sun ja tämän uuden hevosen kehittymistä! :) mukavaa että Papullaki on kaikki hyvin, innolla odotan myös postauksia Papusta! Tsemppiä uuden hevosen kanssa! :)

Reetta kirjoitti...

Ei jumalauta nyt XDD Ensinnäkin, kymppitonnin kisahevonen on halpa. Rana on laadukas, osaava, hyvällä suvulla varustettu ja terve -ei sellasia saa kahdella tonnilla. Ja Papuhan nyt ei kärsi siitä yhtään mitään, ettei se asukaan enää isolla tallilla, vaan on kotona Sofian vanhempien lellittävänä ja rakastettuna perheenjäsenenä. Ehkä Sofia itse ei voi enää Papun kanssa niin paljoa aikaa viettää välimatkan takia, mutta Sofian sijaan siitä huolehtii nykyään Sofian vanhemmat -eli tuplamäärä rapsuttavia ja ruokkivia käsiä ja kävelyttäviä jalkoja. Nyt arvon katkera anonyymi, hanki käytöstavat ja mene itkemään äidillesi kun hän ei halunnut panostaa harrastukseesi -josta sitäpaitsi esimerkiksi Sofian tapauksessa on tulossa ammatti ja elinkeino. Mieti kahdesti, onko järkevää kirjoitella tällaisia, laita itsesi Sofian tilalle, ja mieti sitäkin, onko järkevää opiskella ratsastuksenohjaajaksi jos ei voi esimerkiksi suorittaa ratsastusnäyttöjä kun oma hevonen ei ole ratsastuskunnossa. Yleisesti ottaen raoh-opiskelijoilta vaaditaan hevonen, joka kykenee vähintään heA & 100cm ratoihin (riippuen toki koulusta) -tiedät varmaan varsin hyvin, että Papulla ei noita suoriteta?

Kiitos ja kuittaus, on ainakin taas testattu sydämen kestävyyttä verenpaineen roimalla nousulla.

sohvi kirjoitti...

Kiitos linda ja reetta oot paras!! Saatiin tääl asuntolanaurut :::Dddd ♥

Marjut kirjoitti...

Taas siellä huutelee joku joka ei tiedä asioista mitään :) Sofiahan oli pitkään sitä mieltä, että ei edes pysty hommaamaan toista hevosta, mutta tuli onneksi järkiinsä ja komppaan niin satasella Reetta! Asia puhetta (y)

sohvi kirjoitti...

:)

Sofian äiti :) kirjoitti...

Täytyy nyt itsekkin kommentoida asiaa,eli minähän omistan Papun ja olen sillä paljon maastoillut ja ratsastanut ennenkuin se muutti Ruukkiin ja tilanne nyt on se etten luota sitä kenenkään muun hoitoon kuin minun tai Sofian ja onneksi tämä on nyt mahdollista ja unelma siitä että saamme Sofian ja Rhanan kanssa joskus yhdessä maastoilla elää...lähdenkin tästä harhailemaan Papun kanssa :) nautitaan elämästä.

sohvi kirjoitti...

:) ♥

Tiina kirjoitti...

Ei vitsi, tiiän ton hevosen sen entiseltä omistajalta ja on kyllä kivannäköinen tapaus, kenttäkisoissakin tullut monesti vastaan :) ! Onnea uudesta pollesta! :)

sohvi kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

mielenkiinnosta, paljonko tamma maksoi? todellinen kaunotar ja vaikuttaa fiksulta :)

Hanna-Mari kirjoitti...

Upee hevonen! Tyhmät anot, jaksaa ne turhasta ruikuttaa! Oot antanut Papulle aivan varmasti kaikkes ja edelleen se on hyvissä käsissä. Joskus vaan on oltava vähän isompia muutoksia että pääsee edistymään. :) tsemppiä!!

sohvi kirjoitti...

Ano1/ hinta ei kuulu kenellekkää muulle kuin meille :)
Hanna-mari/kiitos, oot aiva oikees :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tamma!:) kateelliset anot sulle jauhaa ;) tuttua!
-emmi s

sohvi kirjoitti...

haha jep :)