torstai 2. toukokuuta 2013

Teräsponi hyppää!

 
Helou kaiken karvaiset ystäväseni! Ylhäällä näette jo kuvan eilisistä rataesteharkkakisasysteemistä. Joops, elikkäs Takkulassa oli rataharjoitukset kaikille seuralaisille, jossa sai käydä hyppäämässä haluamansa radan ja maksaa siitä 5euroa. Oli todella mukava seurata tuttuja poneja ja ratsastajia loikkimassa ratoja. Ruutikin meni puomiluokassa ja 70cm luokassa :3
Menin kaikista ratsastajista viimeisenä, sillä menin suurimman korkeuden 110cm. Olin jo ristikkoluokan aikoihin takkulassa katselemassa hyppääjiä ja moikkaamassa kavereita. Hyvissä ajoin lähdin kuitenkin hakemaan kirjavaa.
 
 

Harjasin reippaasti ja laitoin estekamppeet niskaan. Kipsuttelin sitten takkulaan päin ja hengalin siellä Papun kanssa jutellen kaikkien tyyppien kanssa. Nakkasin ponin äidille jossain välissä ja menin vielä katsomaan kentän laidalle muita hyppääjiä.
Tanja käski minut Papun kanssa 95-100cm verkkaajien joukkoon. Tein normaali sileän työskentelyn, minkä kisoissakin, jonka jälkeen otin pari pientä hyppyä muiden seassa. Papu tuntui todella hyvältä. Se laukkasi automaattisesti ponnekasta laukkaa kunnolla takajalkojen päällä ja rehellisesti ylämäkeen! Hypytkin olivat todella lennokkaita ja ilmavia :)
Sovittiin Tanjan kanssa, että annetaan ponin kävellä sen aikaa, että muut hyppäävät pienemmät radat alta pois. Tsippailtiin kentällä ja katseltiin kun muut hyppäsivät, kunnes eräs ystäväiseni Jenni päätti maistaa hiekkaa jonka takia esteet nostettiin 110cm ja aloin verkata isommilla esteillä.
 
 
Hyppäsimme tosiaan yhtä pystyä isona verkkaesteenä, jonka vuoksi Papu alkoi kuumua ja se tuntui aivan uskomattoman hyvältä! Voisin kehua sen taivaisiin.
Sain Tanjalta luvan aloittaa radan. Ensimmäinen pysty-pysty linja 4 laukkaa, ei ongelmaa. Suorat hypyt, rehellinen laukka ja reilut hypyt. Vasemmalle kurvi kohti okseria, sopivalla imulla ja hyvä hyppy. Etujalat jäi vähän mahan alle, joten alastulo oli aika raskas. Nostin keulan ylös ja jatkoin oikealle kohti kolmen laukan pysty-okseri linjaa. Pystylle todella hyvin, joten liutin vain okserille.
Sitten aktiivista laukkaa oikealle, jonka jälkeen tuli pysty, joka meni vielä hyvin. KUNNES oma hyvä fiilis sai ratsastajan sekoamaan :D Tein jotain hemmetin kiemuroita ja vaihtelin laukkoja kunnes sain käännettyä vasemmalle, ja poni tuli itse hyvin pystylle hyvässä laukassa. Viimeiselle okserille tuli käännös vasemmalta ja jäin aivan himmailemaan ja matkustelemaan satulaan. Tajusin kolme laukkaa ennen okseria, että voi hemmetti me tullaan muuten lähelle..
Poni yritti ja hyppäsi okserin otten etupuomin alas, mutta ponnisti kuitenkin niin paljon että takimmainen puomi jäi ylös. Perkele omia mokia, poni on todella hyvässä terässä!
 


Verkkailin kunnolla loppuun ravaillen aika löysillä ohjilla ja taputellen ponia. Lähdimme vielä Jennin ja Tiina-ponin kanssa käymään maastossa hölkällä. Mukavaa oli :)
Saavuttiin takaisin Takkulaan, jossa luovutimme ponit äiteille ja menimme keittiöön syömään kakkua ja munkkeja, faatttt aaass.
Lopulta lähdin tallustamaan Papun kanssa tallia kohti, jossa se sai jalkahoidon ja ruuat naaman eteen :)
 
Tänään kävin vain ruokkimassa ponin, sillä lähdimme Petran kanssa leffaan katsomaan Maman, joka oli mun mielestä tosi hyvä, paitsi joo loppu meni vähän överiksi :P
Huomenna luvassa uutta postausta ja viikonloppuna kenttäreeneihin, joista tottakai tulee kunnon postaukset.
 
Good night !

 

Ei kommentteja: