torstai 12. heinäkuuta 2012

Powercup !

Lahden reissu on nyt ohi ja ponikin on jo päässyt parinpäivän ajan toteuttamaan omassa tarhassaan mutapiehtarointi rituaaliaan. Reissu oli aivan mahtava ! Aivan unohtumaton reissu :) Suurkiitos reissu seurasta ja hoitaja työstä kuuluu Reetalle. Kerron koko reissun mahdollisimman selkeästi päiväpäivältä, tästä se alkaa...

Torstai aamupäivä meni tallilla pakkailussa ja ponin pesussa. Iltapäivällä lähdimme kohti Jääliä poni traikussa. Jäälissä (Lindströmin Pian tallilla) purimme Papun traikusta pois ja veimme sen talliin Papulle varattuun karsinaan. Purimme myös ponin yhden yön tarvittavat tavarat. Äiti ja iskä lähti ajelemaan takaisin kotiin ja jätti minut, Reetan ja Papun Jääliin.
 Ratsastelimme serkkuni kanssa hevosilla kentällä ja annoimme niiden tutustella toisiinsa. Papu ja serkkuni hevonen Gina matkusti siis yhdessä Lahteen, joten annoimme niiden tehdä hieman tuttavuutta :) Hetken ratsastelun jälkeen veimme hepat talliin ja hengailimme tallilla jonkunaikaa. Ruokimme Reetan kanssa Papun ja "peittelimme" vauvan outoon karsinaan. 7 aikaan illalla lähdimme Talvikankaalle, jossa siis olimme yötä. Siis minä, Reetta ja serkkuni Wilma. Lähdimme illalla hyppimään Talvikankaan kylille porkkanat taskuissa ja ööö..se siitä sitten :D Tulimme takaisin Wilmalle 11 aikaan illalla ja aloimme valvomaan tietokoneen ääressä.




Nukuimme reilun tunnin yöunet, kunnes piti pompata ylös sängyistä ja lähteä hakemaan Papu ja Gina kyytiin ja suunnata kohti Lahtea. Auto starttasi tallin pihasta hepat kyydissä vissiin puoli 5 aikaan yöllä. Wilma istui auton etupenkillä ja minä Reetan kanssa takapenkillä. Reetta raukka sai sietää mua kun nukuin koko penkin leveydellä ;) Autossa oli myös kamera, josta oli kyllä mukava seurata miten hepat käyttäyty traikussa. Hepat kyllä käyttäytyikin kiitettävästi, Papu ehkä välillä vähän härnäsi, mutta se on nyt ihan normaalia siltä :D


Pysähdyimme matkan aikana kahden tunnin välein juottamaan hepat, jos oikein muistan.. Matka sujui muutenkin hyvin ja oli mukava seura :)


Saavuimme kisapaikalle kahden aikaan päivällä. Tarkistimme heti hevosten karsinapaikat, ne pääsivät mukaviin, kestäviin ulkokarsinoihin, joissa oli kyllä valitettavasti turve/multa karsinat, jotka ei todellakaan sovi sottuiselle Papuponille :D Puunasimme Reetan kanssa Papun karsinan mahdollisimman mukavaksi ja jätimme Papun rauhottumaan karsinaan. Onneksi Gina oli Papun viereisessä karsinassa :)


Odotimme vielä kisapaikalla sen aikaa, että minun vanhemmat ajoivat kisapaikalle traikun kanssa, jossa olivat siis meidän tavarat. Purimme meidän traikun tyhjäksi tavaroista ja pistimme ne järjestykseen Papun karsinan lähettyville. Iskä jätti meidän traikun karsinoiden lähelle, josta oli helppo kuskata ponin luokse satuloita, heiniä yms. Lähdimme tässä välissä käymään koko porukalla syömässä, mukana siis Reetta, mä, Wilma, Wilman äiti ja minun vanhemmat.
 Syönnin jälkeen hurruttelimme takaisin kisapaikalle ja aloimme harjailla Reetan kanssa Papua, se oli varsin tyytyväinen kisapaikkaan ja oli ihana oma itsensä :) Satuloimme sen pientä tuupparointia varten. Kävin treenailemassa kisapaikan kentällä vähän. Papu toimi uskomattoman hyvin ja liikkui jopa paremmin kuin kotona ! Olin innoissani. Käytiin myös pyörähtämässä maneesissa kuumuuden takia, lämpöä oli varmaan +30 astetta...




Maneesi oli juuri oikean kokoinen radan menemiseen, joten tanssahdeltiin B:0 kerran läpi, ja se sujui todella hyvin :)


Ratsastuksen jälkeen Papu oli aivan hiessä, ei siis rankan treenin takia vaan järkyttävän kuumuuden. Ei olla totuttu eteläsuomen kuumuuteen :D Pesasimme Reetan kanssa Papun viileällä vedellä vesipisteessä ja veimme sitten karsinaan syömään heinää.

Kello oli varmaan 4...?  kun vanhempani lähtivät viemään minut ja Reetat meidän "hotelliin" Minä ja Reetta asustelimme reissun ajan erään Reetan perheen tutun luona. Talossa oli possu, marsuja, kani, kanoja, kissoja ja miljoona koiraa :D Eli oikein oiva paikka meille. Vanhempani olivat meidän koirien kanssa Messilän kartanon mökissä yötä. Vietimme pari tuntia tuolla hullun kurisessa talossa Reetan kanssa ja levittäydyimme heti taloksi. Talon emäntä oli huippu mukava, eikä neljä kersaakaan niin kamalia ollut mitä luulin. Parintunnin kuluttua talon emäntä Miia nakkasi meijät heselle, josta kävimme juoksemassa ruokaa ennenkuin vanhempani hakivat meijät kisapaikalle kävelyttämään ja ruokkimaan Papun.

Lauantai aamuna heräsin äitin soittoon "Me lähetään nyt, olkaahan sitten valmiina" Eli pika nopeasti sängystä ylös, pesulle ja syömään. Kerkesimme juuri sopivasti valmiiksi kunnes Honda kaarsi talon pihaan. Ensimmäinen kisapäivä oli alkamassa ! Olin luokassa joku 21. lähtijä, joten ei ollut mitään kiirettä. Kävimme ensin äitin kanssa letittämässä ponin, Reetta reippaasti siivosi sillävälin karsinaa ja siisti muutenkin Papun tavaroita :) Letityksen jälkeen Papu pääsi vielä karsinaan syömään heinää. Menimme Reetan kanssa seuraamaan kisoja. Jännitykseni kasvoi muiden ponien tanssandellessa aitojen sisällä. Toistin päässäni, että jos unohdan nyt radan niin tapan itseni :D En ajatellut pärjääväni niin huippujen ponien seassa, sekin lisäsi jännitystä ja paineita. Vuoroni lähestyi ja lähdin verkkaamaan n. 30min ennen suoritustani. Poni tuntui hyvältä ja liikkui mukavasti, silti jännitti aivan sairaasti :D Lämpöä oli taas joku +30 astetta ja aaaaa olin kuolla..


Radalle päästyäni tein parit lisäykset ja sitten sainkin lähtömerkin. Jännitys lakkasi, poni tuntui niin hyvältä että siitä tuli jo voittaja fiilis :D Raviosuudet meni mahdottoman hyvin, okei olisi voinut taipua taas enemmän mutta tosi hyvä ! Papu liikkui ilmavasti ja työskenteli täysillä joka askeleella.





Ensimmäinen laukannosto tuli käynnistä (rata siis B:0) ja perhana nostettiinkin väärälaukka, mutta sain korjattua laukan nopeasti. Oikeat laukka osuudet sujui ongelmitta ja poni teki laukkalisäyksenkin mainiosti eikä edes vaihtanut laukkaa mikä sillä on tapana! Meinasin hypätä ilosta taivaaseen kun se ei vaihtanu laukkaa :D





Loppu ratakin sujui ongelmitta. Olin niin tyytyväinen, tiesin heti että en voisi saada huippuprosentteja, mutta olin vain niin tyytyväinen :) Meidän jälkeen oli enään neljä ratsukkoa, joten katsoin ne Papun ja Reetan kanssa katsomon vieressä. Papunkin ilmeestä näkyi tyytyväisyys :)


Luokan sen hetkisellä johtavalla ratsukolla oli jotain 63 % ja luulin että saan jotain 60% Mutta sitten alkoi kuulutus " Sofia Ahtisen ja Paparazzien pisteen 321 ja prosentit 64.200 ja tällä tuloksella luokkaa johtoon" Olin sillai WTF :D:D::D katottiin Reetan kans toisia sillai ei perhana Papu vaavi johtaa ! Ja niinhän siinä kävi, voitettiin Papun kanssa Powercupin ponien kouluosuus. Olin niin tyytyväinen, en todellakaan olis voinu uskoa että me voittoa viedään !




Reetta napsi palkintojen jaon jälkeen pari palkintokuvaa, pakko laittaa sekin tänne ku pokaali on hemmetin hiano :D Meidän paperit oli kyllä tosi hyvät, tuomari oli laittanut yleisvaikutelmaan mm. Tasapainoinen ratsukko, hyvää kouluratsastus materiaalia :)


Kisojen jälkeen hoidettiin Reetan kanssa Papu kunnolla ja siistittiin varusteet. Lähettiin sen jälkeen syömään Golf clubille. Käytiin vielä ennen iltaruokia kävelyttämässä hepat kunnolla ja annettiin sitten iltaruuat. Niin ja joskus iltapäivästä kisapaikalla oli sellanen illanvietto hommeli, johon tuli kaikkia kilpailijoita jajaj niin se oli aika syvältä :D Illasta porukat nakkasivat minut ja Reetat Miian luokse, siellä hoidimme illasta marsuja ja söimme aivan hemmetisti paahtoleipiä. :D:D

Sunnuntai aamu. Estepäivä koitti, pakkasimme kaikki tavarat mukaan ja kannoimme matkalaukut ulos. Nakkasimme laukut peräkonttiin ja hyvästelimme tämän hassun talon kanoineen ja possuineen. Käänsimme nokan kohti kisapaikkaa. Paikan päällä meillä ei ollut taaskaan mitään kiirettä. Harjasimme Papun ja käytin sen pienellä kävelyllä sillävälin kun Reetta putsasi karsinaa. Papu pääsi vielä vähäksi aikaa karsinaan, kun menimme Reetan kanssa katsomaan kisoja. Rata näytti mukavalta, mutta herranjestas minkälaisia tykkiponeja siellä meni :o
 Laitoimme Papun kuntoon ja pääsin verkkaamaan. Verkassa Papu tuntui hyvältä ja lähdin hyvillä mielin radalle, oli taas hirviän kuuma ! Päästiin perusrata puhtaasti ja jäimme odottelemaan uusintaa.(AM5) Perusrata taisi olla 85cm ja uusintaan nostettiin 90-95cm?

Tässä kuvia verkasta:




Ja kuvia radalta :)

Radalla Papu oli mukavan kuuma ja innokas, sitä oli kerrankin helppo ratsastaa !



Uusinnan rata oli vaikea, kaksi ekaa estettä piti mennä suoraa ja lujaa, mutta sen jälkeen loput oli pelkkää kääntämistä ja huonoja lähestymisiä. En ratsastanut hirveän lujaa, mutta normaalia ratatempoa reippaammin. Papu oli väsynyt kuumuuden takia, joten otti kolmos esteen alas, jolle tultiin vähän vinosta. Se ärsytti hieman sillä tiesin että siinä meni mahdollisuudet voittaa powercup, mutta Papu on vasta nuori ja me olimme voittaneet jo oman powercuppimme :)





Selvittiin kuitenkin sijalle 13. Se riitti lopputuloksissa kolmossijalle! Aivan uskomaton reissu :)


Pakko viel hehkuttaa nuit pokaaleja, aivan sikahienoja! Varsinki toi hepanpää pokaali :DD


Voitettiin myös B-vitamiini ja harjan/hännän selvitysaine...


Tässäpäs tämä reissu sitten olikin :) Oon ens viikon sitten rippileirillä ja Papu laitumella, eli katson tässä että millon pääsen postailemaan seuraavan kerran.

9 kommenttia:

laura. kirjoitti...

hei jee,onnee teille! :)

sohvi kirjoitti...

kiitos ! :)

Ponit kirjoitti...

Onnee!! =) Hienosti meni teidän kisat.

sohvi kirjoitti...

Kiitän :)

Anonyymi kirjoitti...

iih <3 ihana postaus.ja oon niin ilonen, tätä oli kiva lukee :-) sä ja papu oote superit ! Onneee! kertoisikko vähä minkälaisia kysymyksiä on siinä aluluvassa ? ois kiva tietää vaikka tää ei nyt liity tähän postaukseen :)

Anonyymi kirjoitti...

*alueluvassa

sohvi kirjoitti...

Kiitos paljon ! :) Ne on aivan helppoja kysymyksiä. Estepuolen kysymyksiä oli jtn raipanpituuksia, apuohjista, kilpailusäännöistä ja kaikkee tän tapasta :D
Koulupuolella oli taas jotain kuolaimista, kisavaatteista, hevosen koristelusta ja kilpailualuuella juoksuttamisesta ja jotainnn tällästä :D

Anonyymi kirjoitti...

okei kiitos paljon! :-)

sohvi kirjoitti...

Eipäs mitään ! :)