tiistai 24. heinäkuuta 2012

Estevalmennus 24.7

Tänään oli tosiaan Tanjan estevalmennus. Reetta oli mukana kuvailemassa ja kantelemassa esteitä. Valmennuksen tarkoituksena oli rata, jossa päästiin kokeilemaan 110cm perusrataa ja uusintaa.
Verryttelin Papun itsekseni kun Tanja oli tallissa tekemässä jotain ulta tärkeää asiaa, eli juomassa varmaan kahvia. Nojoo, mutta alkuraveissa Papu tuntui kuumansään takia aika painavalta, hitaalta ja löysältä. Nostin aika nopeasti laukan ja aloin pyöritellä sitä laukassa, tein kiihytyksiä ja takaisin tuloja.  Papu alkoi laukassa innostua ja tuntua aivan hyppykelpoiselta.

Aloimme tuleman verryttely hyppyjä ympyrällä, niin että kokosin laukkaa lyheksi ja ratsastin volttimaisesti esteelle. Papu kuumui aika mukavasti kokoamis tehtävässä ja alkoi hieman ryykiä esteelle, mutta se on sille ihan posiitiivista niin kauan kun se katsoo itse lähestymistään. Verryttelyssä hypättiin myös ylämäkeen rakennettua jumppaa, joka oli meille jo entuudestaan tuttu. Tehtävä ei tuottanut ongelmia.

Aloitimme työskennellä radan parissa. Esteet oli 100cm korkeudessa ja Papu alkoi tehdä laakahyppyjä heti alkuun, mutta sain korjattua hypyt heti ylöspäin. Tanja nosti esteet ensimmäisen radan jälkeen suoraan 110cm, jotta pääsisimme harjoittelemaan Rovaniemen jälkeisiin kisoihin, joissa menemme ensimmäisen kymppimme ! Nämä kuvat on sitten videolta...



Heti kun esteet nousi sinne kymppiin, alkoi Papukin toimimaan paljon paremmin. Saatiin tosi hyviä lähestymisiä, hyppyjä ja muutenkin Papun ratsastettavuus muuttui paljon helpommaksi. Poni alkoi taas kuumua sopivasti ja sentakia sitä sai ratsastaa juuri sopivan pehmeällä kädellä.


Tanja sanoi että jos saataisiin kympin perusrata tehtävä ongelmitta läpi niin kokeiltaisiin uusintaa. Papu oli niin mukavan varman tuntuinen, että selvittiin kyllä helposti radasta ! Uusinta tehtävä kuulosti monimutkaiselta, mutta ensimmäisen hypyn jälkeen oli niin hyvä fiilis, että pystyin ratsastamaan niin rennosti että päästiin kympin uusinta aivan puhtaasti.



Uusinnassa huomasin myös Papun hyppytyylissä muutoksen, siis positiivisen. Tanjakin kehui Papua tosi paljon. Rovaniemen jälkeen viikonloppuna on Jäälissä estekilpailut, jossa hyppäämme siis 100cm ja 110cm. Odotan niin innolla nuita kisoja :)



Valmennuksen jälkeen purimme Reetan kanssa ponin ja vein sen suorilta pesupaikalle. Orjani alkoi laitella ponin varusteita pois, kun minä pesin ponia. Pesin sen hikisen kropan pelkällä vedellä, mutta jalat pesin shamppoolla ja kylmäsinkin kunnolla.
 Puhdas ja tyytyväinen kirjava pääsi kunnon pesun jälkeen karsinaan, johon se sai lämpimän melassiveden, heinät ja kaurat.
 Minun siivous innostuksen takia pesimme Papun ruokakupit kunnolla, satulahuopia, ulkovesiastian ja tarhaakin siivottiin.
 Jos huomenna sää sallii ajattelin käyttää ponin uimassa, se on sen ansainnut ! Tässä on kympin uusinta video :)



Ja asiasta kolmanteen, Karkkia en ole ratsastanut Jussilan kisojen jälkeen kertaakaan, mutta huomenna olisi tarkoitus taas loikata tämän ponin kyytiin. Saamme meidän tallilaiselta taas varusteita lainaa, mutta Reetta sanoikin että Karsulle on nyt satula hommauksessa, JES ! Niin ja parin viikon päästä on Karkillekkin on kisat tiedossa. Pikkaralassa seurakisat, luokkina 60-75cm ja 85cm :)

Ei kommentteja: