torstai 22. tammikuuta 2015

Papu sai luvan ravata !


Keskiviikkona iskä haki mut ja Ranan Ruukista kotiin. Matka ei ollut aivan niin yksinkertainen mitä yleensä, sillä vinkka ei lähtenyt liikkeelle kun traktorin voimin eikä kaikki renkaat edes pyörinyt. Lähdimme Ouluun ilman Ranaa, haimme jo valmiiksi toisen traikunkin matkalla. Kotoa haimme veljeni apuun ja työkaluja ja suuntasimme takaisin Ruukkiin. 
Traikku oli kerennyt sulaa hallissa juuri sopivan aikaa, joten renkaat pyörivät ja kaikki vaikutti olevan kunnossa joten lastasimme tamman ja suuntasimme kotiin.


Tänään kävin taluttamassa Papun päivällä ja tein lastausharjotuksen Vividan kanssa. Ranan kanssa kävin kevyen hölkkämaaston. 3 aikaan pakkasimme ponit kyytiin ja suuntasimme Oulun klinikalle.
Vivida matkusti toistakertaa elämässään ja oli aivan kuin ammattilainen! Olin varanvuoksi kuitenkin matkan vinkassa ja tarkkailin varsan käyttäytymistä.


Ponit pääsivät yhtäaikaa sisälle, ja ensimmäisenä potilaaksi pääsi Vivida. Neitiltä tunnusteltiin ensin hampaat jonka jälkeen se sai ensimmäisen rokotuksensa. Poni käyttäytyi aivan uskomattoman hyvin, lopussa meinas vaan kärsivällisyys loppua seisomisen kanssa. Myös lastaus klinikan pihalla sujui ongelmitta ja uskalsin istua matkan kotiin autossa. Huippua!

Pienesti päihtynyt !

Vas. jalka vuosi sitten, oikealla jalka tänään!
Uskomaton muutos, eikö?
Tosiaan meille sanottiin vuosi sitten että Papusta tulee vain seuraponi, mutta jalka on parantunut niin hyvin että meille sanottiin että Papusta tulee ratsu kevyeeseen liikutukseen. Aivan uskomatonta, oon niin helpottunut ja onnellinen. 
Papu sai myös rokotuksen ja sen hampaat raspattiin.
Nyt Papun kanssa aletaan ravailemaan 200-300m päivässä, ja matkaa lisätään pikkuhiljaa. Keväällä ponilla voikin jo laukata lyhyttä pätkää rauhallisesti, kunhan kaikki menee hyvin.
Emme todellakaan ala kiirehtimään liikutusten kanssa, annamme jalalle paljon aikaa ja teemme kaikki ravihommatkin pikkuhiljaa. Nyt on huono aika alkaa kiirehtimään ja rikkomaan jalka uudestaan.
Huomenna taidan laittaa kypäräkameran päähän ja käydä ottamassa sen pienen ravipätkän Papun kanssa jos keli sallii, vaikea uskoa tätä todeksi...<3

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


<3 <3 <3

Anonyymi kirjoitti...


jooo ihania ne kypäräkamera videot ja vielä papun ravista :DDDD happy

Anonyymi kirjoitti...


<3 hyvä papu ja mainio kuva tuosta shetlanninponista

anne kirjoitti...


HYVÄ :)

Anonyymi kirjoitti...

Mihis uusun postaus katosi? Joku video siinä olis ollu?

sohvi kirjoitti...

sama video mikä ylemmässä postauksessa, lisäsin vaan toisenkin videon samaan postaukseen :)

alibaba kirjoitti...

Mahtavaa! Toivotaan, että Papun kuntoutus etenee jatkossakin yhtä mallikkaasti :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kuinka pahasti papun jänne oli vaurioitunut? tehtiinkö siihen jotain hoitoja? :) omalla hevosella meni kans juuri pinnallinen koukistaja pahasti.