sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kallen valmennukset (VIDEO)

Perjantaina ja lauantaina oli aluekenttäreenit Äimärautiolla klinikan maneesissa. Valmentajaksi on vaihtunut Kalle Nykänen, jonka opeissa en ole ollut ennen mutta yllätyin positiivisesti valmennuksista.
Perjantaina iskä haki minut ja Ranan Ruukista ja ajelimme suoraa valmennuksiin. Perjantai-iltana oli luvassa puomi/kavaletti treeniä. Teimme väistöjä, taivutuksia, ravikavaletteja, laukkapuomeja voltilla ja suoralla. Jo perjantaina huomasin uuden kuolaimen olevan parempi kuin kolmipala, käytössä on nyt viisipalainen "matokuolain", joka oli aikoinaan myös Papun kanssa käytössä.
Salla ja Kalle molemmat tuntevat Ranan jo entuudestaan, ja he ovat molemmat sanoneet mulle että Rana on "vaikean" tyyppinen hevonen hypätä, se on niin suuri ja pitkä, että sen kokoinen hevonen teettää ratsastajalta paljon töitä. Varsinkin kun minä en ole suurimpia ihmisiä, niin mulla on kova työ saada tamma lyhyeksi kunnolla takasten päälle.
Perjantaina Rana oli hiukan hidas ja löysä, laukassa hyvä mutta ravissa oisi halunnut laahustaa pitkänä, jonka huomasi ravi kavaleteilla. 
Jumppaavat tehtävät oli tosi hyviä meille, nuita mun pitäs Ruukissakin tehdä itsenäisesti enemmän.

Perjantai

Lauantaina valmennus alkoi jo yhdeksältä aamulla. Luvassa oli ratahommia. Rana tuntui paremmalta kuin perjantaina, joten oli hyvä fiilis lähteä tekemään radan pätkiä. Teimme muutamat onnistuneet verkkahypyt, jotka jälkeen tulimme pienenä kaikki linjat ja tukkiesteet, jonka jälkeen aloimme jo tulemaan rataa. Tykkäsin Kallen tavasta ratareeneissä, että esteet nousivat nopeasti ylös. Kävelin yhden pystyn ohi ja katsoin että voihan perkele se on jo 120cm, mutta sitten tajusin että eihän sen pitäisi tuottaa ongelmia, Rana tuntui lauantaina yllättävän hyvältä.

Lauantai

Lauantai

Lauantai

Jäi kyllä hyvä mieli valmennuksesta, vaikka on vielä itsellä paljon opittavaa tuon hevosen ratsastuksesta niin tuli taas paljon itsevarmuutta lisää, kyllä me pikkuhiljaa aletaan saamaan homma hanskaan.
Alla vielä video valmennuksista.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...


Olisi joskus mukava kuulla noiden valkkojen kommentitkin,voisi itsekkin oppia jotain :)