maanantai 1. joulukuuta 2014

Täällä taas

Vihdoin ja viimein sain koneen huollosta. Tulin sunnuntaina kesken viikonlopputallin kotiin Ranan kanssa oman sairastumisen vuoksi. Viime yön nukuin huonosti ja joutuin heräämään buranakaapille. Aamulla olo oli kuitenkin huomattavasti parempi. Hain Artun sisälle, leikin ja hengailin sen kanssa. Arttu otti myös mun vieressä päikkärit, kani levitti itsensä pitkälleen ja sulki silmänsä. Huippu otus!


Tänään menin tarhaan katsomaan Ranan käytöstä päiväheinien syönnin jälkeen. Rana on nimittäin kiintynyt muhun aika kovasti, ehkä jopa vähän röyhkeästi muita hevosia ajatellen. Menin tarhaan ja tamma käveli heti korvat hörössä luokseni. Silitin sitä ja siirryin polvilleni rapsuttamaan Vividaa. Isompi tamma nyrpisti Vividalle naamaa ja koitti taas saada minun huomion. 


Kun tamma huomasi etten anna sille huomiota niin se käveli pois ja sain annettua poneille paljon huomiota. Kun olin pussaillut ja paijaillu Papua niin nappasin Vividan tarhasta ulos ja vein sen jäätiköitä väistellen pellolle.
Äiti kertoi että Vividan käytös oli alkanut muuttumaan taluttaessa, se on alkanut saamaan holtittomia pukkikohtauksia. Huomasin pellolla heti alkuun että ponissa on virtaa, ja tottakai virtaa kertyy kun tiet on jäässä eikä varsa ole päässyt normaaleille retkille. 
Varsa jännittyi ja tuntui turhankin höperöltä. Pohja vaikutti hyvältä, joten otin jalat alle ja juoksin niin paljon kun jaloistani lähti, annoin varsalle narua jolloin se sai luvan kanssa heitellä takapäätään ja roikia ilmaan vauhdissa kaikilla neljällä jalalla. Kuitenkin niin että se ei tullut minun reviirille, eikä kiskonut minua. Pienen hauskanpidon jälkeen varsa käyttäytyi mallikkaasti ja palasimme perus kävely, hiljentää, pysähtyä ja peruuttaa käskyihin. Huomenna jatkuu!

Ranan kanssa on mennyt tosi hyvin. Ruukissa edellisellä viikollä kävin vain kerran maneesissa, muuten ratsastin sitä raviradalla vaihtelun vuoksi. Oli mahtava tuntea kuinka iso hevonen laukkaa pitkää pätkää niin paljon kuin se jaloistaan ikinä pääsee. Muutenkin neiti on ollut ahkeralla kunto ja laihutuskuurilla, joka nyt vähän stoppasi oman sairasteluni vuoksi. Huomenna aijon kyllä taas kiivetä satulaan vaikka olisin kuinka kipeä!

Jennan kans menossa iltatalliin :)

Huomenna koitan saada matskua kasaan ja kirjotettua paremmin hevosten päivästä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


kivan näköinen tuo teijän talli

sohvi kirjoitti...

:)