perjantai 26. joulukuuta 2014

Hevosten talvikuvia

Hui kauhea, oma joululomani alkaa tekemään loppua. Maanantaina lähdemme jo Ranan kanssa takaisin Ruukkiin kun minulla alkaa talliviikko. On ollut aivan ihana olla kotona perheen kanssa, valvoa myöhään, syödä paljon, kuunnella hyvää musiikkia, saunoa paljon ja viettää tietenkin kavio kolmikon kanssa aikaa. 
Eilen kävin Ranalla ravaamassa joen toisella puolella pellolla, jonka jälkeen isoveljeni tyttöystävä ratsasti Papulla ja minä lähdin Vividan kanssa mukaan. Menimme ponien kanssa samalle pellolle joen toiselle puolelle missä kävin Ranan kanssa. Molemmat ponit käyttäytyivät todella mallikkaasti. Papusta sai taas olla ylpeä kun se ei korvaansa hetkauttanut millekkään kun selässä oli kokematon kuski.
Varsan kanssa sain taas keskustella vähän käyttäytymiseen liittyvistä asioista, mutta muutamien korjauksien jälkeen tamma osasi taas olla kiltisti. 
Tänään napsin kaikista hevosista muutamat kuvat pihapellollamme äitin avustuksella. 
Vividalla oli taas keskitttymisongelmia ja vähän ehkä ärsytti seisoa paikallaan kun olisi paljon mielummin voinut tutkia lumisen pellon pohjaa.




Papu oli ehdottomasti taas parhain ja helpoin kuvattava, se on poni joka on aina viihtynyt kameran edessä. Se seisoo korvat hörössä ja mulkoilee kameraan valkuaiset vilkkuen. 






Rana seisoi kuvauksen aikana vähän aikaa paikallaan, jonka jälkeen se alkoi hiippailemaan pikku askelin minua kohti. Tamma katsoi minua isoilla silmillään korvat tötteröllä siihen malliin että "mamma täällä on kylmä, vie mut talliin"




Kuvien ottamisen jälkeen hain Artun tallista ja hipsin sen kanssa sisälle. Jätin Artun huoneeseeni ja lähdin äitin kanssa talliin varustamaan Ranaa. Pakkasta oli reilu -15, joten laitoin kaljulle neitille kaksi ratsastusloimea.
Hyppäsin varustuksen jälkeen satulaan ja lähdin tielle. Kävelin jonkumatkaa tietä jonka jälkeen pyysin tammaa siirtymään raviin, jotta saisimme lihaksia vähän lämpimäksi. Ravasin tietäpitkin metsäreitille, kävimme koko metsälenkin reipasta ravia. Palasimme tielle ja jatkoimme tien hyvänpohjan ansiosta ravia aivan kotipihalle saakka. Lenkin jälkeen jätin kuurasen tamman loimi päällä talliin syömään heinää ja juomaan lämmintä vettä.

Muistattehan kysymyspostauksen, johon voi vielä laittaa kysymyksiä. Alan vastailla kysymyksiin viikonlopun jälkeen kun olen asuntolassa. Kysymyspostaukseen pääset TÄSTÄ



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Papu on kyllä paras :)