tiistai 1. heinäkuuta 2014

Nykarleby kenttäkisat !

Olimme Ranan kanssa viikonloppuna taas tienpäällä mukavalla reissulla.Nimittäin starttasimme Uusikaarlepyyssä ensimmäisen helpon luokkamme, jännitti etukäteen aika paljon helpon maaston esteet, mutta kaikki meni onneksi aikalailla nappiin.
Perjantaina lähdimme äimärautiolle traikulla, josta vaihdoimmekin Ranan kavereitten luokse hepparekkaan. Matka sujui mukavasti Suskin, Eevan ja äitin kanssa.


Edessä Camaro, keskellä Rana ja perällä Pepe

Kisapaikalla purimme kamppeet, ja Rana pääsi lepäämään hetkeksi jabaan. Kävin vaihtamassa ratsastushousut jalkaan, menin laittamaan Ranan kuntoon ja lähdin ratsastamaan maneesiin.
Ratsastin tamman joka askellajeissa läpi ja kävelin kunnolla matkustuksessa tulleet nesteet pois.


Lauantai

Sain nukkua pitempään, koska äiti kävi ruokkimassa Ranan aamulla. Koulustarttini taisi olla puoli 1 aikaan, joten kävin herättyäni kävelyttämässä tamman, sekä katsoimme äitin kanssa muiden koulustartteja ja kertasin samalla rataa. Kouluosuus jännitti aika paljon, sillä luvassa oli ensimmäinen HeA ratani.
Verkkaan menin muka ajoissa, mutta kerkesinkin verkata vain 20minuuttia, joka on nuin isolle hitaasti lämpeävälle hevoselle todella vähän. 
Rata oli ihan perus ok, tyytyväinen olin vastalaukkoihin ja muutenkin laukan vahvuuteen, mutta siihen se sitten jäikin. Rikkoja ja tarkkuusvirheitä, koulutreeniä nyt perkele!

Koulustartin jälkeen kylmäys, päiväruokinta ja lepoa. Iltapäivällä rataestestarttini oli klo 16 aikaan. Luvassa siis 105cm, ja kun kisat olivat kansalliset joten radassa oli kolmoissarjat yms. sekä rata oli muutenkin aika korkea. Verkassa Rana oli taas tosi löysä, emmekä saaneet pienessä maneesissa ratalaukkaa kuntoon. Onneksi kentällä sai hypätä ensimmäisen esteen verkkahyppynä, joka auttoi paljon. 
Rata meni tosi hyvin, ja parani loppua kohden. Otimme kuitenkin yhden turhan okserin alas. Rataan olin kuitenkin todella tyytyväinen!
Rataesteiden jälkeen kävelytys ja kylmäys. Rana pistikin jo iltapäivä unille päivän urakan jälkeen.



Illalla oli maastorataan tutustuminen, kävelin radan kolme kertaa ja joka kerta rata alkoi tuntua paremmalta ja ajattelin jo eri ratkaisuja mitä teen tietyissä tilanteissa. Radan kävelyn jälkeen vielä iltakävelytys, ruokinta ja grillin kautta nukkumaan.


Sunnuntai

Viimeinen ja paras päivä! Sain taas nukkua vähän pitempään koska äiti hoiti tamman aamulla. Heräsin kuitenkin niin että kerkesin katsoa muiden helpon ratsastajien startteja, jonka jälkeen rauhassa laittamaan Rana kuntoon, turvaliivit päälle, hokit tiukalle, terveyskortti kätöseen.
Taas mahtava fiilis hypätä satulaan! 
Verkassa allani oli taas Rana 3v, joka hyppi loikki, sekoili, teki laukkapiruetteja ja tunsin oloni niin hemmetin pieneksi. Naureskelin vain satulassa ja otin muutamia hyviä lähestymisiä esteille.
Napsautin kellon käyntiin kun 10s lähtööni.
Alku lähti hyvin käyntiin, altani katosi se villivarsa, ja tilalle tuli tasainen ja keskittynyt varma hevonen. 
1-4 esteet olivat raviradalla, josta sai hyvin vauhtia kasaan. En mennyt lujaa, vaan halusin saada hyviä hyppyjä ja tasaista siistiä menoa.

5 esteen kautta poistuttiin raviradalta kohti vettä...


Veteen ja sianselän yli kohti portaita....


portaat ylös..


hauta ja perään kauhuesteeni...


mahaharjat kolmella laukalla...


sianselkä, veteen, ja vedestä ylöshyppy..

Trakenerihauta...

takaisin raviradalle, kaari...


muuri...silta ja vielä ensimmäinen ja viimeinen este..

Helpon rata siis virheittä maaliin!!! Uskomaton fiilis, niin huippu Rana <3
Kamppeet pois, kylmäystä, taluttelua ja rekalla kotia kohti.

Kotona olimme 6-7 aikaan, joten päästin Ranan vielä tarhaan Papun kanssa, laitoin savet jalkoihin ja lähdin pihasaunaan. Iltatallin teinkin vasta 10 aikaan, kun Rana oli saanut kunnolla jalotella ja piehtaroida ulkona.

Keskiviikkona onkin jännä klinikkakäynti, molemmat hepat lähtee mukaan, Ranalla rokotus ja Papulla jalan ultra.


5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Vau, tosi hyvin meni! :) Ja toi kakkoseste maasto-osuudella on kyllä hauska kun ne ankat ui siellä alla :D

Anonyymi kirjoitti...


kuulemma aika moni heppa tuijotteli niitä pikkusia ankkoja :D

anne kirjoitti...



HIENOSTI meni ja tsemppiä keskiviikkoon!

Anonyymi kirjoitti...

onkos maastosta kuvia? olis kiva nähdä :)

Anonyymi kirjoitti...



Hyvä te,kuvia maastosta kans kaipailen ne esteet näytti niin HUH ;)