maanantai 14. heinäkuuta 2014

Anni tallilla + kouluvalmennus

Kävin aamulla pitämässä issikalle tuntia, jonka jälkeen Anni tuli hoitamaan hevosia. Siivosimme karsinat, harjasimme hepat ja laitoimme ne valmiiksi kävelylenkkiä varten. Kävimme hiekkatiellä mukavan lenkin, jonka jälkeen Anni nakkasi Papun tarhaan, ja tuli laittamaan mun apuna Ranaa ratsastuskuntoon.


Laitoin Annin käymään Ranan kyytillä, eka ihminen jonka olen sinne päästänyt, haha. Ratsukko suuntasi pellolle ja aloitti työskentelyn käynnissä. Käskin Annin ajatella pitkiä jalkoja, ja ratsastaa mahdollisimman paljon pohkeilla. Rana oli vähän ihmeissään kun selässä oli kevyt ja lyhyt jalkainen ratsastaja, ja reagoi vähän hitaasti apuihin. 
Käynnissä Anni sai Ranan kulkemaan tyytyväisenä ja rentona.





Kun käynnissä kaikki oli ok, niin pyysin ratsukon siirtyä raviin. Ravissa samat hommat, samalla tavalla kuin käynnissä. Reippaasti eteenpäin pohkeesta, ja kevyt käsi. Kulmissa syviä taivutuksia ja suorilla vain pohkeista eteen. Rana käyttäytyi varsin mallikkaasti ja Anni hallitsi ison hevosen hienosti ravissakin.


Illalla mulla oli kouluvalmennus Virpiniemessä. Verkkasin ravissa ja laukassa itsenäisesti, Rana tuntui aivan ihanalta. Vaihdettiin mulle kannukset vasarakannuksiin, ja eron huomasi heti. Sain jalan rennommaksi ja pienestä huomautuksesta Rana reagoi. Tamma liikkui alusta asti hyvin ja liikkui koko kroppansa läpi. 
Teimme alussa väistöjä, ja avoja, joiden vuoksi ravi parani taas. Teimme viikonlopun kouluohjelmasta käyntiosuuden joka sujui paremmin kuin koskaan, ravissa teimme lisäykset, jotka sujuivat toiseen suuntaan hyvin, mutta oikeaan tuli aina pieni tahtirikko. Laukkaosuudet kävimme useaan otteeseen läpi, ja nekin sujui mallikkaasti, paitsi toisen laukkalisäyksen jälkeen Rana kuumui niin paljon ettei halunnut tulla takaisin ja ponkaisi sitten pienen pukin ja kenkä irtosi jalasta. Perkule!
Tein sen laukkaosuuden loppuun, jonka jälkeen lopetimme valmennuksen hyviin fiiliksiin. Jes! Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa :)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuka sua valmentaa koulussa? :)

sohvi kirjoitti...

Tanja Takkula :)