lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Nyt on aika muistella viime vuotta, joka meni minun mielestä aivan älyttömän nopeasti. Haluaisin palata moniin hetkiin ja elää ne uudestaan, nauttia ihanista hetkistä, mutta käydä läpi myös ne vastoinkäymiset ja tehdä muutamat asiat toisin. 
Kun mietin elämääni vuosi sitten tähän aikaan, niin mietin vain että huhhuh ja mitä ihmettä. Elämä on välillä aikamoista myrskyä, mutta omalla kohdalla tuntuu että kyllä se aurinko vielä alkaa paistamaan. Nyt nautitaan vuodesta 2014 ja eletään se täysillä !

Käyn vuoden läpi tämän blogin vanhojen postausten avulla, ja nimenomaan Papuun/hevosiin liittyen. Omaa elämääni ei tee paljon mieli muistella, tai siinä on aikapaljon ihmeenkummallisia asioita joita en tänne ala kertomaan.


Aloin ratsastamaan ja treenaamaan Pinjan Wonderboy ruunalla. Heppailimme Pinjan kanssa melkein joka perjantai, hän tuli kuvaamaan minua ja Papua jonka jälkeen ajelimme Makuunin kautta Wilun luokse. Yleensä minä ratsastin Wilua ja Pinja kuvasi, mutta joskus laitoin Pinjan kyytille ja opastin Pinjaa. Papun kanssa työskentely edistyi hurjasti tammikuussa.


Helmikuussa kävimme vuoden ensimmäiset hallikilpailut. Äimärautiolla harkkakisat 100cm. Rata oli hyvä ja Papu oli mahtavassa terässä, se hyppäsi nollalla radan. Wilun kanssa kisasimme yhdet koulukisat huonolla menestyksellä. Wilu veti pukkisarjoja kokoradan, mutta siihenkin löytyi syy. Wilulla selvisi olevan jotain häikkää jossain mutta en nyt muista että missä :D Helmikuussa oli myös kenttävalmennukset.


Maaliskuussa, eli hiihtoloman aikoihin treenasimme Papun kanssa kuntoa, mutta eteemme tuli ensimmäinen sairasloma ongelmamme. Nimittäin halli este p-sm:meissä Papu alkoi kieltämään ja se oli kipeän oloinen. Mahasta löytyikin kasa hiekkaa, jonka vuoksi olimme psylliumkuuri saikulla vähän aikaa. Ratsastin myös ensimmäistä kertaa Pinjan Make ponilla. Papun ollessa kunnossa kävimme koulutuomarikoulutuksessa malliratsukkona tekemässä muutamia koulukiemuroita.


Papu sai klinikalta terveenpaperit, joten mahaongelmat sai unohtaa. Kävimme Ruukissa alue-estekisoissa hyppäämässä 100cm ja 110cm, jotka menivät muistaakseni ihan jees. Kympin rataan en ollut niin tyytyväinen. Normaalitreeniä, kunnon kasvatusta, muutamia kisoja, mahan pienentämistä.

Toukokuussa hyppäsimme valmentajani tallilla rataharkkakisoissa älyttömän hienon 110cm radan, kävimme kenttävalmennuksissa, kasvatimme luottamusta, treenasimme kaulanarulla, aloin ratsastaa jätti-Topilla, kävimme Ann-Louise Gustavssonin estevalmennuksessa.


Kesäkuussa kiertelimme jonkunverran estekisoja, mutta aloitimme kenttäpuolen kisat, ja ensimmäiset olivat Uusikaarlepyyssä. Ratsastin Pinjan Viola ponilla, ja treenasin Topilla aika paljon. Kävimme paljon merellä, menimme kaulanarulla, maastoilimme ja teimme paljon kaikkea kivaa.


Heinäkuussa kisasimme muutamat estekisat, reenasimme kaulanarulla, kävimme estereeneissä, Papu kävi laitumella muutaman päivän, se raspattiin. Lisäksi kävimme Lapinlahdella kenttäkisoissa.

Kisasimme yhdet estekisat, treenasimme kaulanarulla, harjoittelimme kenttäjuttuja. Voitimme myös kenttä P-SM kultaa, jonka jälkeen muutimme Ruukkiin. Ruukissa treenasimme alussa aika paljon kentällä tai maneesissa, mutta sitten innostuimme raviradasta, hiittisuorasta ja maastoista.

Pidimme Papun kanssa kaulanaruviikon, joka venähti moneksi viikoksi. Aloin treenaamaan myös koulunhevosilla, ja sain tietää oman passihevoseni Lillin. Kävimme Niinisalossa joukkue SM:eissä sekä Kiuruvedellä estekansallisissa.

Osallistuimme Papun kanssa koulun koulukisoihin, ratsastin Pinjan Erkkihepalla, hyppättiin Papun kanssa kaulanarulla. Papun oikeaan jalkaan tuli hankositeen yläkiinnityskohtaan luukalvokohouma, jonka takia aloitimme sairasloman. Olimme syyslomalla kotona, ja Papu asusti tuossa lähitallilla, kävimme ihania käyntilenkkejä kotimetsissä ja kävelimme myös kotiin moikkaamaan äitiä.


Marraskuussa olimme vain saikulla, kävelimme, hengailimme, opetin Papun hyppäämään pystyyn. Saimme alkaa ravaamaan 5-15min päivässä.

Papulla meni sama jalka uudestaan, joten jatkoimme saikulla. Ramppasimme aika paljon klinikalla, ja Papu sai shockwave hoitoa. Kävin Sintillä Antti Jauhiaisen valmennuksessa, ja vedimme ympäri..Papulla meni jalka toinen etujalka tarhassa, ja klinikalla selvisi että sillä on mennyt pinnallinen koukistajajänne. Nyt olemme siis pitkällä saikulla.

4 kommenttia:

wweeruska kirjoitti...

tää oli kiva!:)

tuossa maaliskuun kohdalla on varmaan virhe kun lukee että syysloma, vaikka varmaan hiihtolomaa tarkoitit?:D

sohvi kirjoitti...

:DDDDDDDDDDDkiitos,korjattu ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miten oli Ruukisa pikkutallin ne karsinavuokra hinnat? :) Pystykö tallitöillä saamaan vähemmäksi sitä vuokraa? (:

sohvi kirjoitti...

Joo pystyy, en muista tarkkaa tallivuokraa mutta jtn reilu 330e/kk