tiistai 28. heinäkuuta 2015

Papu treenaa ja Vivida hyppää

Tänään Salla tuli kameran kanssa meille kattomaan heppoja. Hain päitset riisuneen Papun tarhasta, aloin harjata ja puunata. Käärin etujalkoihin pintelit ja suojat kiinnitin takasiin. Satuloin poniherran ja laitoin suitset. 



Kävelin alkukäynnit kentällä, jonka jälkeen pyörittelin ponia käynnissä hetken. Ravissa poni oli aika hyvä. Vasempaan kierrokseen erinomainen, oikeen vähän jäykkä. Tein ihan perustyötä, isoja teitä ja perustaivuttelua. Papu vaikutti varsin tyytyväiseltä. 



Laukan aloitin vasempaan, joka pyöri todella hyvin ja poni teki aika hyvää työtä. Oikea kierros oli huomattavasti huonompi kuin vasen. Tein oikeaan laukassa syvempiä taivutuksia ja ympyröitä. Loppukohden laukka oikeaan suuntaan parani.



Vaihtelun vuoksi ratsastuksen jälkeen nakkasin satulan ja suitset kentän reunalle ja laitoin ponille vain kaulanarun. Papusta huomasi heti kuinka sen katse virkistyi ja ryhti nousi ylöspäin. Hyppäsin kyytille, ja poni tarjosi heti ravia ja oli paljon reippaampi. Minun piti jopa rauhotella sitä, laukassa huomasi oikeasti eron kun menee satulalla ja suitsilla.
Laukassa Papu käytti itseään todella hyvin, laukan voimakkuus oli aivan eri luokkaa. Poni käytti itseään joka askeleella, minun piti vain istua selässä ja ohjata. Aivan upea fiilis !






Ratsastuksen jälkeen Papu sai kylmäyssuojan jalkaan ja pääsi pihalle irti syömään heinää. Papun ollessa kylmäyksessä napsimme Ranastakin muutamat kuvat, jonka jälkeen villiponilta otettiin kylmä pois jalasta ja se joutui aitojen sisään niinkuin muutkin hevoset.



Kannoimme kentälle kolme puomia ja tolpat. Teimme Vividalle hurjan puomikasa esteen valmiiksi.
Hain Vivun tarhasta ja harjasin, jonka jälkeen nappasin sen liinan nokkaan ja vein kentälle juoksutettavaksi. 
Kun höpöenergiat oli juostu niin kävimme nuuskimassa puomeja. Kun heinä alkoi kiinnostaa puomia enemmän niin otimme vähän vauhtia ja ylitimme kuin ammattilaiset tuon hurjan esteen. Teimme pari toistoa tuon puomikasan yli, jonka jälkeen laitoimme ristikon ja ylitimme sen. Ristikolle Vivida teki hienon hypyn ja lähti hurjaa pukkilaukkaa esteen jälkeen!
Ristikon suoritettua Vivida pääsi vielä menemään helpon puomikasan kerran yli.








8 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

sohvi kirjoitti...

kiitos paljon :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää sun blogi on tosi ihana ja tykkään tästä todella paljon! Sulla on maailman ihannimmat ponit ja heppa! Ärsyttävää vaan kun puhelimella selatessa mun puhelin ei ikinä avaa sun blogista kaikkia kuvia, tästäkin postauksesta nään vaan viis kuvaa :/

sohvi kirjoitti...

kiitos paljon :) mistähä tollanen johtuu o: vissiin koneella kuitenki näkyy kaikki?

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva postaus ja ihania heppoja sulla :)
Tuleeko abc:n kisoista postausta?

Anonyymi kirjoitti...

Joo koneella näkyy kaikki. :) Pitää ilmeisesti alkaa käyttää enemmän konetta :D

sohvi kirjoitti...

kiitos :) pitää katsoa saanko niistä mitään järkevää postausta....:D

Anonyymi kirjoitti...

kyllä tuo papu vaan on hieno ja ihan saman näköinen kuin kisakunnossa :) mahtavaa työtä olet tehnyt,miten olet saanut sen pidettyä tuossa kunnossa kun tietää mikä taival on takana ja olit kuitenkin Ruukissa suurimman osan ajasta?