tiistai 30. syyskuuta 2014

Ilman satulaa

Eilisten estekisojen vuoksi ratsastin tänään Ranan kevyesti ilman satulaa, ja lopussa menin pitkästä aikaa kaulanarulla. Tamma toimi aivan loistavasti ja oli kevyt etuosasta. Keskityin alussa käyntiin ja koitin ratsastaa passimaisuutta pois. Ravissa tein pieniä väistöjä ja avon pätkiä. Ravin tahti kuitenkin hiipui niin kovasti tehtävillä, joten aloin työstää sitä ympyrällä. Hain vain lennokasta ja tahdikasta ravia. Hyviä pätkiä. Oli kyllä mukava ratsastaa ilman satulaa kun sai tuntea liikkeessä jokaisen lihaksen liikkeen aivan erillätavalla kun satulan kanssa.




Laukassa tein paljon siirtymisiä pienempiin askellajeihin, sekä tein muutamia eteen ratsastuksia laukassa. Laukka pyöri hyvin, mutta voi kauhea mun pitää opetella istumaan siellä niin että pystyn keskittymään hevoseen samallatavalla kuin ravissa eikä tarvitse miettiä pysyykö kyydillä vai putoaako syömään maneesin pohjahiekkoja.




Siirryimme hetken kuluttua porukalla kentälle, jossa kävelin pääosin löysillä ohjilla, paitsi menin lyhyen aikaa siis ohjat kaulan ympärillä. Tamma toimi yhtähyvin kun aikasemminkin. Ihana pieni hevonen :)





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


on tuo hevonen aika hyvän näköinen otus :)

sohvi kirjoitti...

Se on :)