keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ranan valmistautuminen kisoihin

Lauantaina on taas tosiaan kenttä P-SM eka päivä, jolloin ratsastetaan junnujen, ponien mestaruuden koulu ja rataesteosuus, ja sunnuntaina taas maasto-osuus, nämä kisat olivat mun ja Papun tähtiaikaa viime kesänä, sillä veimme Kingi Kirjavan kanssa mestauuden viime vuonna. Nyt vähän jännittää että miten menee, kun on vasta mun ja Ranan toiset kenttäkisat.

 Se tiesi olevansa paras :')

Mestaruusluokka on tuttari tasolla, ja jos meillä menee Ranan kanssa se hyvin, niin seuraavissa Uusikaarlepyyn kisoissa menemmekin ensimmäisen Helpon luokkamme, hui ! 


Miten me ollaan valmistauduttu kisoihin? 
Normaalit rankat hiittipäivät, palautuspäivät, kävelypäivä ja yksi Tanjan kouluvalmennus. Valmennus oli tiistaina, ja menimme kisojen ohjelmaa läpi. Ongelmia oli ehkä normaalia enemmän itse tehtävissä, mutta Rana liikkui kuulemma aivan upeasti, ja sen tunsi selkäänkin huomattavalla erolla. Ravi varsinkin oli todella hyvää. 


Yleensä Ranan vahvuuksia on ollut tarkat ja tasaiset pysähdykset, mutta valmennuksessa joutuimme junttaamaan sisääntuloa, sillä pysähdyksemme oli aina vitosen arvonen, etujalat olivat oikealla ja takapää vasemmalla, argh. Vaikeaa, vaikeaa.



Muuten tamma tuntui hyvältä valmennuksessa viikonloppua ajatellen, kaikki on vain omasta ratsastuksesta kiinni. Mun pitää vain luottaa itteeni, ja uskaltaa kisoissakin ratsastaa eikä vain humputella rata huolimattomasti läpi. Lauantaina kouluradalla pistän kyllä parasta, me pistämme!



Tänään kävin Ranalla päivällä maastossa ratsastamassa kaikki askellajit kevyesti läpi ja iltapäivällä otin tamman tarhasta ja lähdimme reippaalle kävelylle. Meno matkan Rana oli perässävedettävä itikoita huiskiva luuska, mutta paluumatkalla se innostui ja juoksimme vierekkäin. Rana oli aivan ihana, pystyin juoksemaan todella hiljaa, jolloin sekin otti aivan pieniä askelia, ja välillä taas kiihdytin todella lujaa ja neiti veteli keskiravia rinnallani. Missään vaiheessa se ei minua mihinkään kiskassut, ei juossut ohitseni, se kuunteli ja kunnioitti minua, ihana tamma :)



Kiitos Sallalle taas suuresti ahkerasta kameroinnista! Ja kaikki sitten peukut pystyyn viikonloppuna että meillä menisi Ranan kanssa hyvin, tai sitten mun vaan pitää oikeasti alkaa ratsastamaan kisoissa kunnolla, ja alkaa pistämään parastani :D




6 kommenttia:

wweeruska kirjoitti...

Tsemppii kisoihin! Hyvins se menee!:)

tuun kattoo sunnuntaina teitä maastoon;)

sohvi kirjoitti...

Haha jees! :)

Anonyymi kirjoitti...

Muista kisoissa laittaa jalustimet jalkaan :Dja onnea matkaan

sohvi kirjoitti...

haha muistetaan :D kiitos!

anne kirjoitti...


TUURIA MATKAAN!!!

sohvi kirjoitti...

kiitos!!