lauantai 7. kesäkuuta 2014

Estereeniä

Tänään meillä oli Tanjan estereeni. Valmistelua viikonpäästä oleviin kenttäkisoihin, jotka on Oulussa. Kisoissa ratkotaan junnujen kenttä p-sm mitalit, joka voitettiin viime kesänä Papun kanssa ja nyt taistelemme Ranan kanssa mestaruudesta.
Harjoittelimme tänään pienillä esteillä, jotta sain itse varmuutta temmon kanssa ja sain kunnolla takaset alle, ja hevosen laukkaamaan loppuun asti lyhyenä.
Kenttäkisoissa rataesteet ovat niin pieniä, että pakko treenata välillä pienemmillä esteillä. Olen edelleenkin sitä mieltä että on vaikeampi lähestyä 80cm okseria, kuin 120cm okseria. Huhhuh.
Aloimme tulemaan ravissa vain pientä ristikkoa, jonka kohdalla omat ongelmani alkoivat. Tuntui taas etten oikeasti osaa ratsastaa. En nähnyt paikkaa yhtään, kun nostimme ristikon isommaksi niin hypyt parani ja itsekkin uskalsin ratsastaa.


Seuraavaksi otimme laukassa vain pitkää lähestymistä pienelle pystylle. Hakien taas rentoa tasaista laukkaa, kuitenkin aktiivista ja vähän sellasta "pomppivaa". Ranalla on niin valtava laukka, että helposti päästän se liian pitkäksi.Tanjan sanoja lainaten "ratsasta sitä kuin ponia". Haha.


Lisäsimme pystyyn kaarevalla linjalla olevan okserin. Tulimme niitä taas niin, että Rana pysyi kunnolla takasten päällä.








Tanja nosti esteitä pikkusen, johonkin 90-100cm. Tulimme samaa kaarevaa linjaa, sekä yksittäistä pystyä. Lopussa tulimme okseri, ja nopeat seitsemän laukkaa kovalla kurvilla pystylle.
Pienien esteiden vuoksi kynin laukkaa ehkä turhan pieneksi, mutta ainakin takajalat olivat aktiivisesti mukana.
Lopussa tulimme okseria pienellä uusinta tiellä, jolle pääsin ratsastamaan todella hyviä hyppyjä.
Teimme saman uusinta harjoituksen pikkupystylle, jolle ratsastin taas todella juureen. Teimme muutaman toiston, ja lopetimme onnistumiseen.







Hyvän lopetuksen jälkeen kävelin tamman kunnolla, jonka jälkeen otimme vielä kevyttä hölkkää kentällä. Tykkäsin treenistä todella paljon, ei tarvinut stressata esteiden korkeudesta, vaan pääsi kerrankin vain katsomaan tarkemmin omia vikoja, ja korjailemaan niitä. Sekä pystyi keskittymään kenttäkisojen rataesteiden ratatempoon, sekä muotoon ja niihin takajalkoihin.




Huomenna luvassa molempien hevosten uitot, ja tiistaina menemme vielä vääntämään tulevien kenttäkisojen kouluohjelmaa.
Suuri kiitos taas Sallalle kuvista ! :)

6 kommenttia:

wweeruska kirjoitti...

hei vau, oulussa tapahtuu:D
missä nämä kenttäkisat on?:)

sohvi kirjoitti...

Äimärautiolla :)

Anonyymi kirjoitti...

on se mukavan näköinen heppa :)

Anonyymi kirjoitti...

on se mukavan näköinen heppa :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähäkö ootte upeita!! :D
mutta olikko tänääm jullen kaa rannalla? taisin nähä sut yai sitten se oli haamu xd

sohvi kirjoitti...

kiitos:D eiii oltu rannalla, kuka oot :D