maanantai 23. syyskuuta 2013

Vihdoin ja viimein selitystä + muutamien kisojen tuloksia

Jaahas.. Mistähän sitä alottaisi. Postaustaukoa on nyt ollut ihan syystä, ehkä.
Koulussa on ollut todella kiireistä lisäksi kisareissuja on kertynyt kaksi tässä ajassa. 

Koulu kiireistä sen verran, että minulla oli tallivuoroviikko HUK:illa, eli joka aamu kuudeksi tallille ja 11 aikaan pois. Sitten koulunpenkille takaisin ja taas puol 5 aikaan tallille ja 7 aikaan pois. 
HUK:in vuorojen lisäksi minulla on ollut aika paljon tallivuoroja Hessuntallilla, eli asuntoloiden vieressä olevalla pikkutallilla, jossa Papu asustelee.
Nyt kun Ruukissa opiskelu on alkanut kunnolla, niin sen voin sanoa että ne jotka luulevat heppakouluja "leireiksi" tai joksikin "lomakouluiksi" niin höpöhöpö! Siellä saa oikeasti tehdä töitä ihan kunnolla. 
I like !

Saatiin koulusta jo passihevosetkin. Eli minun passiheppana on Lilli 5v :3 Sellanen suloinen palleroheppa, joka on aika raaka vielä, joten juuri minun makuun. Lillistä myöhemmin lisää.

No sitten tärkeimpään asiaan eli Papuun. Papulle kuuluu hyvää! Ruukissa se on saanut uuden lämppäri tarhakaverin, sitten Papu on kuskannut tyttöjä pitkin nurmia, Papu on syönyt ja hengaillut.
Okei on Papu tehnyt ihan töitäkin, joka päivä.. Se on tuuppaillut kouluaitojen sisällä, kaulanaruillut todella paljon, revitellyt raviradalla, juossut vapaana suurella kentällä ja tehnyt pitkiä iltalenkkejä. 




Oltiin kirjavan kanssa Kiuruveden estekansallisissa hyppäämässä. Tuo viikonloppu meni varsin vaihtelevasti... Lauantaina hyppäsimme 100cm, joka meni aivan päin mettiä. Poni keskittyi vain maastoesteiden kurkkimiseen ja ylinmääräiseen höpötykseen, kuski ei osannut muutakuin sählätä. Alkurata meni kyllä ihan ok, mutta loppuradalla katosi rytmi ja otimme viimeisen pystyn alas järkyttävän hypyn myötä.
Lauantai iltana kävin ratsastamassa normaali nivelellä (Papulla ollut 5 palainen hypätessä suussa) ja päätin kokeilla sunnuntaita sillä kuolaimella, sillä Papu uskalsi olla vähän vahvempi tuolla kuolaimella. 
Sunnuntaina 100cm päätin tavoitella vain rauhallista, siistiä ja puhdasta rataa. Sen me saimmekin tehtyä. Rata oli todella hyvä ja tasainen, olin todella tyytyväinen!
110cm sujui myös todella hyvin, mutta valitettavasti saimme 4vp, kun linjalla hyppäsimme vähän vinoon ja potkaisin omalla jalalla tolppaa sen verran että puomi pamahti maahan.. :D Mutta olin kyllä todella tyytyväinen kymppiin, siinä radalla poni taas keskittyi kunnolla.
Kuvia en ole jaksanut ettiä sen tarkemmin, mutta tuosta linkistä voitte käydä katsomassa kirjavasta muutamat kuvat :)




Viime yönä saavuimmekin Niinisalon kenttäkansallisista, joissa ratkottiin alueiden väliset joukkue mestaruudet. Meidän joukkue nappasi hienosti pronssia!!! 
Minua ja Papua tultiin hakemaan Ruukista hepparekalla 1 aikaan perjantaina. Matkalla pamahti rekasta rengaskin, joten olimme perillä vasta 11 aikaan illalla... huhhuh mikä matka :D

 Muru rekassa :3
 Mälly, Touho ja Papu kamerassa !

Lauantaina minulla oli koulustartti vasta iltapäivästä, joten aamu meni hengailessa kisapaikalla. Kouluverkassa Papu oli todella hyvä, ja radallakin se oli tosi hyvä, mutta liike jäi aika varovaiseksi, koska verkka-alueen pohja oli pehmeä ja radalla pohja oli taas todella kova. Prosentteja napsahtikin kuitenkin jotain 66 vissiin, en muista..:D ja olimme kouluosuuden jälkeen viidensiä! Tuttari oli siis avoin kaikille ja lähtijöitä oli 53 joten todellakin olin tyytyväinen!
Koulukokeen jälkeen varusteiden vaihto, hokit jalkaan ja esteradalle. Esteiden korkeus oli se 90cm, joka puski minulle aika paljon paineita, sillä niin pienet esteet tuottaa meille aika paljon ongelmia. Verkka oli metän keskellä ja rata oli isolla nurmikentällä. Radalla Papu innostui taas ja laukannostossakin se alkoi vinkua niinkuin joku possuvinkulelu. Pölijä poni.. :D Rata oli aivan järkyttävä ja hypyt oli kamalia. Otimme yhden okserin alas. Hyppy oli hyvä, ja lähestyminen oli hyvä. Turha pudotus, ylläri.
Illalla kävelin maastoradan, ja voi herranjumala se näytti vaikealta... Se koostui risusta, tynnyristä, huilusta, toripöydästä, jyrkän alamäen jälkeen pakollinen portti järveen, josta hyppy kuivalle maalle, ja jyrkkä ylämäki, jonka jälkeen hyppy. Pitkä laukkapätkä, jonka jälkeen 3 laukan taloesteiden vinosarja. Tien yli ja ylämäki jonka päällä trakennerihauta, josta alamäki ja laukkapätkä tukkiesteelle, hautaarkulle, banketille, pitkälle nuolenpäälle, pystyseinälle ja viimeiselle esteelle renkaalle.
Lauantaina mietin vain että miten selviäisimme radasta. Sunnuntaina aamu menikin jännittäen ja stressaten. Verkassa Papu oli hyvä ja radalla aivan uskomaton!! Mentiin rata 0 maaliin mutta tuli 8s ALIAIKAA :Ddd 
Lopputuloksissa olimme 6/53, aivan mahtavaa! 
Viikonlopun saldona siis 2 ruusuketta ja mitali! :)
Kuvia en ole vielä löytänyt, mutta jos jostain sellaisia naamani eteen ilmaantuu niin laitan ne kyllä tänne blogin puolellekkin :)

Tänään illalla lähden takaisin Ruukkiin. Tällä viikolla minulla onkin Lillin hoitoviikko, joten siitäkin otuksesta ehkä jotain. Papun kanssa alkuviikko kaulanaruilua, maastakäsittelyä ja loppuviikko normaali reeniä :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minkä värinen se lilli on?:D

sohvi kirjoitti...

Sellanen ruskea jolla on iso leveä piirto päässä :)

Anonyymi kirjoitti...


Onnittelut!Joukkuepronssia tuli:)

sohvi kirjoitti...

Jep, kiitos ! :)

Tirppaliisa kirjoitti...



IHANA PAPULIINI!!!

sohvi kirjoitti...

:DD <3