sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kisat Karkin kanssa + muuta höpötystä

Lauantaina oli Pikkaralassa seuraestekilpailut, joissa menin Karkkiponin kanssa. Kolmen viikon treenauksen tuloksena oli yksi penkin alle mennyt rata ja yksi onnistunut rata. Lähdimme aamulla puol 9 aikaan ajelemaan kohti kisapaikkaa. Reetta oli pessyt ja puunannut Karkin valmiiksi ja minä kun tulin tallille ja hyppäsin auton kyytiin, helppoa ;)

Kisapaikalle saavutiin todellakin ajoissa, alkoi tympiä jo kun en päässyt  jo verkkaamaan. Kävelin Reetan kanssa radan, se ei ollut Karsun rata. Verkassa poni oli todella rennon ja mukavan tuntuinen. Hyppäsi hyvin ja oli hereillä . Radalla se muuttui välittömästi. Karsu ei reagoinut pohkeeseen yhtään. Se vaan laukkasi allani sähäkkää "pelokasta" laukkaa. Ekalle esteelle se otti aivan ihmeellisen hypyn, vaikka toin sen aivan oikeaan paikkaan. Tokalle esteelle se tökkäsi mukavat kaksi kertaa, vaikeahan se on hevosta koittaa saada esteen yli jos se ei oikeasti halua hypätä ja jos se ei liiku pohkeesta...Tämä luokka oli korkeudeltaan 65-70cm.

Seuraava luokka oli 85cm, rata oli paljon sopivampi Karsulle kuin edellinen. Verkassa ratsastin sitä pienellä apinanraivolla ja sen huomasi ponin ratsastettavuudesta välittömästi :D Lähdimme kävelemään ajoissa kisakenttää kohti, jotta Karkki kerkeäisi katsella hieman paikkoja enne radalle menoa. Poni päätti ärsyttää minua vielä vähän enemmän ennen radalle menoa, alkoi keulimaan ja kääntyilemään poispäin kentästä. Potkin sen vain etipäin. Onneksi pääsimme edellisen ratsukon ajaksi tsillailemaan kisa-areenalle, kiersin kenttää ympäri ja näytin sille pelottavimmat kulmat, jotta suorituksen aikana se ei rupeaisi pelleilemään niiden kanssa. Aloitin suoritukseni ihan hyvällä mielellä. En antanut sille yhtään armoa vaan ratsastin sitä oikeasti pienellä raivolla ja se ylitti kaikki esteet aivan uusinnan viimeiseen asti puhtaasti !
 Olin niin superhappy kun se meni radan niin hyvin, jäipähän kaikille hyvä fiilis kisoista. Ei ollut todellakaan turha reissu. Radan jälkeen tuntui että tekisin kuolemaan kun joutuin pusertamaan radan niin rankasti läpi, radalla nimittäin  Karsu ei todellakaan ollut pohkeen edessä :D

                (c) Reetta Ollila
        (c) Reetta Ollila
Papun kanssa ei ole tapahtunut hirveästi mitään erikoista. Se on ollut vähän rennommalla liikunnalla ja olen tehnyt sen kanssa kaikkea normaalista reenistä poikkeavaa. Sen ruokaan on lisätty uutta masunhoito rehua, kun maha on tosiaan niin herkkä ja paskanlaatu vaihetelee joka päivä.. Mutta toivottavasti tämä auttaisi reppanaa :) Kalajoen Venetsialaisetkin on parinviikon päästä ja Reetta-orjani lähtee mukaan, ollaan ihasteltu jo meijän huippu söpöä mökkiäki :D Venetsialaisissa hyppään joka päivä. Perjantaina 100cm ja 110cm, lauantaina 100cm ja sunnuntaina 110cm :)
 Niin ja helevetin masentava koulu alkaa huomenna ja oon kauheella kiirellä pessyt kaikki loimet talvea varten. Tilasin Tipperaryn turvaliivinki, et toivoittavasti se kerkeis Venetsialaisiin..
Tänään aattelin käydä maastoilemassa Papun kanssa, pestä, puunata, siivota jajaj kaikkea super tehokasta ja mukavaa sunnuntai talleilua :)

                      (c) Iina Karttimo
                          (c) Iina Karttimo
Eilen oli Summer Endsit Nallikarissa, joten toivottavasti tää postaus ei ollut mitään saman asian toistoa, nimittäin väsyttää aivan perkeleesti :D Jos sitä nukkuis parituntia ja lähtis sitten touhuilemaan Kirjavan luokse :)

Ei kommentteja: