maanantai 25. maaliskuuta 2013

Epäonnistunut kisapäivä

OR estekilpailut...

Herätys ennen nukkumaan menoa ja silmät ristissä hyppäys kisavaatteisiin. Äiti oli tehnyt mulle aamupalankin valmiiksi, mutta en saanut mitään alas. Valehtelin että söin kaiken, ettei olisi tullut ylinmääräistä aamupala-on-tärkein-saarnaa. Lähdimme 8 aikaan tallille äitin ja Reetan kanssa. Äiti alkoi hoitaa ponia ja sillävälin me kaks  tyhmää laitoimme loput tavarat autoon. Iskän tullessa isolla autolla tallin pihalle lähdimmekin matkaan.



Kisapaikalla äiti lähti maksamaan karsina paikkaa. Iskä, minä ja Reetta purimme Papun ulos ja aloimme laittaa tavaroita. Reippaasti laitoimme ponin kuntoon ja lähdimme kohti kisapaikkaa. Reetta talutteli Papua ja minä lähdin tutustumaan rataan. Ensimmäisenä oli ponien hallimestaruus 90cm. Rata ei ollut yhtään meidän tyylinen, paljon pitkiä teitä joissa Papu kerkeäisi päästä pitkäksi.



Verkassa poni alkoi kuumua + KIELLELLÄ, jota se ei koskaan ole kisoissa tehnyt. Arvasin että se ei ole vielä kunnossa. (Hiekkaa mahassa) Papu kuumui ja oli kuitenkin todella innokas, mutta silti niin helvetin huonosti avuilla.
Radalla se alkoi tuntua varsin hyvältä, kunnes pääsimme ekan esteen yli. Tokalle kielto.. Olisin voinut ratsastaa huomattavasti paremman tien ja suoristaa nopeammin ja plaaplaaplaa mutta ei ole normaalia tuolle ponille kieltää.
Radan jälkeen veimme ponin karsinaan lepäämään ja lähdimme katsomaan kisoja.




Seuraavaksi oli vuorossa ponien 100cm. Verkassa Papu oli paljonpaljonpaljon parempi ja paljonpaljonpaljon paremmin avuilla eikä se edes kieltänyt verkassa. Radalla kuitenkin ite tulin ekalle liian huolittomasti. Koitin ottaa pidätteen, joka ei mennyt läpi joten lähestyminen meni kiskomiseksi, ja Herra Täydellisyys otti nokkiinsa ja nykäs ohi. Loppu rata meni puomeja kolluutellen. Ei hyvä..



Ilallla kävin vielä juoksuttamassa sitä kentällä ja hengailin sen kanssa tarhassa. Putsasin karsinan ja annoin vähän yöheinää :) Papulla on viikon päästä vielä röntgen aika, jossa luultavasti löytyy vielä hiekkaa. Uskon että ponille saa syöttää vielä yhden psyllium kuurin, että kaikki hiekka lähtee varmasti pois.
Mulla ois videolla ne radat mutta ehkä parempi että katselette vain kuvia :D

5 kommenttia:

Puppis-99 kirjoitti...

Videoooo!

sohvi kirjoitti...

maybe next postaus :D

laura. kirjoitti...

Niimpä videoo :)

Anonyymi kirjoitti...

Teillä meni just hyvin! Vaikka se kielto tulikin, mut se muuten saattoi johtua siitä kun sieltä ovelta tuli se auringonvalo just siihen mustavalkoseen esteeseen niin moni heppa ei nähnyt sitä estettä tai pelkäsi valonsäteitä niin tuli paljon kieltoja ja tippumisia, ennen ku se huomattiin ja oven yläreunaan laitettiin pahvit et se valo ei pääse sisään :) !

sohvi kirjoitti...

aa :) ei papu oo viel ihan priima kunnossa, että kattoo sen klinikka käynnin jälkeen että pitääkö sille syöttää vielä yks psyllium kuuri. Mutta jospa se saatais kuntoon että päästäis kunnolla loikkimaan kisoihin eikä menis kisakausi ponia korjailessa. Pistän tiistaina videot tänne :)